Formule 1

Tragiek voor Max Mosley: Zoon Mosley overleden, mogelijk overdosis

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 mei 2009 14:29

Tragiek in de wereld van de F1: Nadat FIA-voorzitter Max Mosley vorig jaar zelf negatief in het nieuws kwam met met het bekende seksschandaal, komt er vandaag erg tragisch nieuws binnen over zijn familie. Zijn 39-jarige zoon, Alexander Mosley, is dood gevonden met waarschijnlijk een drugs overdosis.


Alexander Mosley werd in zijn huis in Notting Hill, London gevonden door een kennis. Hij was een zeer gerespecteerd doctor in de economie. Een politiewoordvoerder meldde het volgende: “We werden gisteren om 16.20 gebeld met het bericht dat een dode man was gevonden in een huis in W11. Hij werd ter plekke dood verklaard. De man was eind dertig. We denken dat we weten wie de man is. De lijkschouwer is gebeld.”

De politie wil nog niks bekend over de identiteit van de man, totdat alle nabestaanden geïnformeerd zijn. Ook zei de politie dat de dood niet als verdacht bestempeld wordt.

Alexander Mosley werd vrijdag het laatst in levende lijve gezien. Zijn vader Max Mosley zou vandaag in Spanje zijn, maar heeft zijn vlucht geannuleerd. De FIA heeft vandaag een statement uitgegeven waar zij haar medeleven en verdriet uitdrukt over Alexander Mosley’s dood.

Dit statement luidde: “De FIA wil de familie Mosley van harte condoleren met het trieste nieuws dat hun zoon Alexander Mosley gestorven is. Onze gedachten gaan uit naar Alexander’s vrienden en familie, en we hopen dat de media de privacy van de familie Mosley respecteert in deze moeilijke tijden.”

Alexander is één van de twee zonen van Max Mosley, de ander, Patrick, is 37. Max Mosley is de 68-jarige zoon van de Britse fascistenleider Oswald Mosley. Vorig jaar was hij door de krant News of the World betrapt op een “nazi”-orgie met enkele prostituees. Mosley, zelf een jurist, klaagde de krant meerdere keren aan en won, waardoor hij in totaal 90.000 pond aan schadevergoedingen uitgekeerd kreeg. Op dit moment loopt nog een rechtszaak van Mosley tegen de News of the World vanwege smaad./ Door Pieter Glas

Meer nieuws

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS