Formule 1

Toto Wolff trekt zijn keutel in: 'Geen invloed op toekomst George Russell bij Williams'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 08:28 • Print artikel

PORTIMAO - Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft herhaald dat George Russell 'een ster van de toekomst' is, maar zegt dat het aan Williams is of hij ook in 2021 in de koningsklasse van de autosport actief is.

George Russell Williams F1


Russell kreeg Mercedes-steun in zijn junior-single-seater-carrière, en mocht voor de Duitse autofabrikant verschillende malen testen. Dat leidde tot een Formule 1-race stoel bij Williams voor 2019.

Williams, dat gebruikmaakt van Mercedes-motoren, bevestigde in juli dat het ook in 2021 zou racen met Russell en Nicholas Latifi. Dat was voor de verkoop van het team aan Dorilton Capital, een maand later.

Russells positie bij Williams is onder druk gekomen in de afgelopen weken doordat Racing Point-coureur Sergio Pérez zijn stoeltje voor 2021 kwijtraakte bij dat team en daardoor in beeld kwam bij Williams.

Dit weekend kon zijn stoeltje voor 2021 niet bevestigen. "Uiteindelijk is het Williams' beslissing", zei Wolff. "We kennen Georges capaciteiten allemaal. Hij is een ster voor de toekomst en is nog ongeslagen in het duel met zijn teamgenoten tijdens de kwalificatie in de Formule 1."

"Soms is hij in staat om te excelleren in een auto die op dit moment niet competitief is. Ik denk dat hij een grote aanwinst is voor het team is. Maar er is ook een financiële realiteit die ik helemaal niet kan beoordelen. Het is aan de nieuwe eigenaren en Simon om te beslissen wat ze willen doen om verder te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS