Formule 1

Toto Wolff over positie George Russell: "Of hij wel of niet blijft, ik zou hem een mega testprogramma laten doorlopen, om daarna..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2020 10:01 • Print artikel

Het gerucht gaat dat George Russell aan het einde van het jaar bij Williams moet vertrekken. Mercedes-teambaas Toto Wolff is de manager van de F1-coureur en wat denkt Wolff over de situatie van de jonge Brit? De Oostenrijker verwacht dat de nieuwe eigenaren voor Russell gaan kiezen. “Ik denk dat het er niet slecht uitziet, om eerlijk te zijn”, reageert Wolff tegenover de officiële website van de Formule 1, over de toekomst van Russell bij Williams. “Er zijn veel theorieën of hij blijft of niet en er zijn coureurs, zeker goede jongens, die ook wat budget hebben. Ik denk dat de reden dat de investeerders gekomen zijn, is dat ze competitief willen zijn.”

George_Russell_F1_Williams

“Ze hebben een verstandig plan opgezet om de prestatie ieder jaar te verbeteren en ze verwachten geen wonderen op korte termijn, maar ze hebben een duidelijk pad naar succes in de komende jaren uitgestippeld en ik denk dat George daar een rol in kan spelen. Hij presteert duidelijk erg goed, de teams mogen hem. Als ik hen was, zou ik hem houden.”

“Of hij wel of niet blijft, als hij blijft moeten we volgend jaar een beslissing nemen over wat te doen en als hij niet blijft wordt het meer een dreigend onderwerp. Laten we gaan zien wat er gaat gebeuren”, vervolgt Wolff. “Als George door het systeem glipt, ben ik blij om hem in ons team op te nemen, dan hebben we een sensationele reserve. Ik zou hem door een mega testprogramma halen en hem op de best mogelijk manier voorbereiden om in 2022 te knallen.”

Youtube RaceXpress


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS