Formule 1

Toto Wolff: "Mercedes bereid om 2021 Concorde-overeenkomst te ondertekenen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 augustus 2020 16:20

BARCELONA - Mercedes is nu bereid om de nieuwe Concorde-overeenkomst te ondertekenen. Op het circuit van Silverstone bleek onlangs dat Toto Wolff in wezen de enige teambaas was die ongelukkig was met de financiële voorwaarden van de nieuwe overeenkomst, waarvan hij zei dat Mercedes daarvan het 'grootste slachtoffer' zou worden.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


"Ik ben van mening veranderd", zegt hij nu in Silverstone, na berichten dat een clausule in de voorgestelde deal het voor Mercedes mogelijk zou maken om na 2021 te stoppen. "Ik denk niet dat de teams ooit zullen worden verenigd, iedereen probeert altijd een aantal kleine deals te sluiten buiten de Concorde-overeenkomst. We hebben dus besloten om verder te gaan met Liberty", kondigde Wolff aan.

"Ik heb het afgelopen weekend een aantal zeer constructieve gesprekken gevoerd met Chase (Carey, directeur van Liberty Media, red.) en de meeste van de verduidelijkingen die we wilden bereiken zijn besproken. Ik heb het gevoel dat we nu op een goed punt staan om de Concorde-overeenkomst te ondertekenen en verder te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS