Formule 1

Toto Wolff velt eerste oordeel over regels 2026 met verbeterpunten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2024 10:00

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de voorgestelde chassisregels voor de 2026 'gewoon niet goed genoeg in dit stadium' genoemd, nadat de FIA de regels had onthuld tijdens de Grand Prix van Canada.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Het seizoen 2026 zal een nieuw tijdperk inluiden voor de F1, met ingrijpende veranderingen in zowel het motor- als chassisreglement die de sport radicaal zullen veranderen.

Wolff verklaarde tevreden te zijn met het motorreglement, maar gaf toe dat het chassisreglement nog verder uitgewerkt moet worden. "Er is een besluit genomen over de reglementen voor de krachtbronnen, dat is vrij duidelijk", vertelde hij aan verslaggevers. "Wat betreft het chassis zijn de FIA en de teams het erover eens dat we het reglement moeten optimaliseren, omdat de kosten op dit moment nog niet laag genoeg zijn. Dat gezegd hebbende, weet ik zeker dat we dat kunnen bereiken."

De opmerkingen van Wolff komen nadat Andrea Stella, de teambaas van McLaren, de chassisregels een zwak punt van het reglementenpakket voor 2026 had genoemd, waarbij de auto's te snel zijn op de rechte stukken en niet snel genoeg in de bochten.

Hij zei: "Wat McLaren betreft, zijn we het ermee eens en steunen we de intentie en de doelstellingen op hoog niveau die in het persbericht van de FIA staan. Maar als we kijken naar het reglement in de conceptvorm die is rondgestuurd, dan is het nog lang niet in staat om die doelstellingen en intentie te bereiken."

"Het is tijd voor de FIA, F1 en de teams om samen te werken, naar elkaar te luisteren en bij te dragen aan een oplossing waarmee de sport die doelstellingen kan halen. Als we die doelstellingen halen, staat de Formule 1 er goed voor, maar we moeten er wel voor zorgen dat we, wanneer het tijd is voor de implementatie, daadwerkelijk een product afleveren dat aan die doelen en doelstellingen voldoet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS