Formule 1

Toto Wolff geeft Mercedes update over Max Verstappen, stoeltje Hamilton blijft open

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 10:29

Mercedes praat momenteel niet met Max Verstappen over een mogelijk racestoeltje. Toto Wolff benadrukt dat het zich alleen richt op het verbeteren van de auto. Hoewel Wolff Verstappen aan het begin van het seizoen het hof heeft gemaakt in de nasleep van het onderzoek naar Christian Horner, is het de laatste tijd stil geworden rond de Oostenrijker.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De jacht van Mercedes op een coureur die de plaats van Lewis Hamilton bij het team kan innemen, gaat door. De shortlist van de Duitse equipe is naar verluidt teruggebracht tot twee coureurs: drievoudig wereldkampioen Verstappen en Mercedes' junior-coureur Kimi Antonelli.


Maar nu Verstappen onder contract staat bij Red Bull en meer dan eens heeft volgehouden dat hij voorlopig nergens heen gaat, lijkt het erop dat Wolff zijn jacht op de Nederlander voorlopig heeft opgegeven. Maar alles hangt af van een competitieve raceauto.


Gevraagd na de Grand Prix van Spanje of Mercedes met de Nederlander praat, zei Wolff: "Nee, er vinden op dit moment geen gesprekken plaats omdat we naar onszelf moeten kijken en de auto moeten verbeteren. Het belangrijkste is dat we als team met onze coureurs, Lewis en George, gewoon beter moeten worden en hopelijk ons vermogen consolideren om op het podium te staan en op een gegeven moment zelf races te kunnen winnen. Als je een goede auto hebt, willen goede coureurs komen."

Mercedes maakt in ieder geval een flinke stap voorwaarts. En Toto Wolff houdt alles open, want hij wil niet nog een keer de kansen op Max Verstappen mislopen...Insider Jack Plooij over Verstappen en Mercedes:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS