Autosport NL • BRL V6

Topevenementen op Raceway Venray in 2012

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 maart 2012 12:16

Opnieuw zal de Benelux Racing League (BRL-V6) en de European Late Model Serie in 2012 wedstrijden verrijden op de ½ mile high speed oval van Raceway Venray. De multifunctionele hightech accommodatie heeft in de wintermaanden extra aanpassingen ondergaan waardoor er nog meer close races zullen ontstaan en iedere coureur meer gelijke kansen heeft voor een topnotering. Het eerste evenement zal plaatsvinden tijdens de bekende Paasraces op 9 april, gevolgd door de Pinksterraces op 28 mei en als grote klap op de vuurpijl het World Cup Stockcar F1 en F2 weekend op 18 en 19 augustus. Voor de racefans biedt deze autodrome 5000 zitplaatsen waarvan er 2150 overdekt zijn. Ook de vele duizenden staanplaatsen zijn zeker de moeite waard en geven een aanzicht over het gehele circuit.


Tevens is er voor het gehele gezin, jong en oud, op en top vermaak op en rond het circuit. Moderne catering, diverse fanshops en raceproducten maken het totaal plaatje compleet. Tevens biedt deze vorm van autosport de mogelijkheid om heel dicht bij de raceauto's te komen in het rennerskwartier en de pitboxen. Dit circuit en zijn evenementen evenaart de unieke entourage zoals in Amerika de legendarische races van de Daytona 500 of de Indy 500.

Short Oval
In de wintermaanden, en nu nog, wordt er hard gewerkt aan de aanpassingen van de short oval conform de wensen van de coureurs als mede van de organisatie. Zo is de baan ingekort en zal deze oval weer een gesloten racetrack zijn, afgescheiden van de grote oval. Deze aanpassing zal voor nog meer spanning en sensatie gaan zorgen.

Ukke-Pukke race
Het is al een aantal jaren geleden dat de kleinste autospeedway fans de kans kregen een rondje te ‘racen’ op het circuit van hun idolen. Onder de naam ‘Ukke-Pukke race’ werd in de jaren tachtig een uniek stukje ‘autosport geschiedenis’ geschreven. Wie herinnert zich niet de gespannen gezichtjes op het circuit van Baarlo, waar voorafgaand aan de wedstrijden, achter de startcar een rondje gereden mocht worden!

Raceway Venray gaat de Ukke-Pukke race in ere herstellen, en zal vanaf de Paasraces starten met de eerste ‘race’ in hopelijk een lange rij volgende ‘races’.


Veiligheidstraining baanfunctionarissen
Terwijl de winter zijn intrede doet (heeft gedaan) en coureurs en monteurs nog druk bezig zijn met de voorbereidingen op het volgend raceseizoen, heeft er een veiligheidstrainingsdag plaatsgevonden op Raceway Venray. De organisatie van Raceway Venray is van mening dat de wedstrijden die gereden mogen worden, veilig moeten zijn voor iedereen op en rond de baan. Zo werd er deelgenomen door Race Rescue en Ambulance Event Service (brandweer en ambulance op de baan). Daarnaast waren vele personen met raad en daad aanwezig om de training tot een succes te maken: Brandweer Raceway Venray, Baanofficials, Bergingsteam, Belangenvereniging Voor Stockcar Rijders en enkele monteurs en natuurlijk coureurs.

Evenementen 2012
Dit raceseizoen zijn tot nu toe 3 evenementen gepland op het multifunctionele race complex ‘Raceway Venray’ gelegen aan de Peelweg 43 te Ysselsteyn (Venray) aan de N277. Het eerste evenement zal plaatsvinden tijdens de bekende Paasraces op 9 april, gevolgd door de Pinksterraces op 28 mei en als grote klap op de vuurpijl het World Cup Stockcar F1 en F2 weekend op 18 en 19 augustus.

Tijdens de Paaswedstrijden zal de BRL-V6 racen op de ½ mile high speed oval. Deze klasse bezet met louter top coureurs uit de diverse raceklassen in Nederland zorgde al in 2011 voor een waar spektakel. Natuurlijk rijden op de vernieuwde short oval de Koningsklasse uit de Nederlandse Autospeedway de Stockcar F1 tezamen met de Stockcar F2, de National Hot Rods en zal de altijd spectaculaire Saloon Stockcars als gastklasse het programma sluitend maken

Aanvangstijden zijn om 12:00 uur en het einde zal ca. 19:00 uur zijn.

Meer informatie!
- Autospeedway Raceway Venray: www.racewayvenray.com
- Benelux Racing League: www.brl-v6.com

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS