Formule 1

Tom Coronel verloor F1-strijd met Jos Verstappen: "Na dat telefoontje haatte ik de autosport en wilde niemand spreken"

Uitgegeven door Bart • 4 mei 2020 06:03

In aanloop naar het Formule 1-seizoen 2000 was Tom Coronel in de race voor een Formule 1-stoeltje bij Arrows. De coureur uit Naarden heeft enkele testdagen voor het team afgewerkt, maar verloor het stoeltje aan Jos Verstappen. Terugkijkend op die periode baalt Coronel nog altijd, zo geeft hij aan in de WTCR-podcast Talk Fast.

Tom Coronel


"We hebben budgetgesprekken gevoerd en waren in gesprek met Tom Walkinshaw. Het ging goed als coureur, maar hij belde me op en zei 'sorry Tom, we hebben onze beslissing gemaakt, succes met je carrière en hij hing op'. Natuurlijk wist ik dat ze voor Jos Verstappen hadden gekozen. We streden met elkaar om het stoeltje, maar ook budget technisch visten we in dezelfde vijver."

"Tom speelde een beetje een politiek spelletje tussen ons. Toen hij me belde, hadden we eigenlijk nog twee weken om het geld bij elkaar te krijgen. Na dat telefoontje haatte ik de autosport. Ik vond het niet eerlijk. Ik ben gaan skiën en wilde niemand spreken. Er kwamen wel aanbiedingen om in Japan te gaan racen, maar dat ik op dat moment totaal geen interesse in."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS