Karting • GK4 Kartseries

Tim Ver Elst overwint benzineproblemen en vliegt letterlijk naar podiumplaats

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2021 12:57

SPA-FRANCORCHAMPS - Ze waren even het spoor bijster, maar vlak voor de finale van de Shifter-klasse hadden Tim Ver Elst en zijn crew het probleem gevonden. Zo liet de 19-jarige Belg tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series weer een moordend tempo zien. De twee mannen Sam Claes en Gil Mertens waren al iets te ver weg, maar de inwoner van Tilsdonk eindigde knap als derde en als tweede IAME-rijder op het podium.

Tim Ver Elst

Het was een tevredenstellend resultaat nadat het weekeinde in eerste instantie niet liep zoals gewenst. De motor van de kart van Tim liep niet optimaal. “We hebben alles geprobeerd en nagekeken. Ook alle elektronica”, zei de vader van Tim. “We dachten: wat moeten we nu doen? Dus hebben we ook de benzine vervangen.”

Uiteindelijk kwam Tim tot de vijfde, zevende en derde plek in de respectievelijke races. De laatste manche hadden de snelle Belg en zijn team SLC Karting de motor weer voor elkaar en dat leverde dus prompt een plek bij de eerste drie op. In het klassement voor IAME-rijders (In de Open Shifter-klasse rijden zowel SuperShifter- als KZ-schakelkarts mee) werd hij zelfs tweede.

Tim was ontketend en vloog letterlijk naar het podium: “Voor de finale hadden we het gevonden dat de benzine niet goed was. Het was alles of niets in de finale. Ik voelde al in de eerste ronde dat het goed ging komen. Ik probeerde uiteindelijk nog naar Gil te rijden op P2. Beetje bij beetje liep ik wel in, maar ik was net niet snel genoeg. Maar derde is nog steeds een mooi resultaat. Ik ben er blij mee.”

Op zich verbaasde dat uitstekende resultaat niet echt. Tim: “We zijn vrijdag wezen trainen en toen zag het er goed uit. Daarna gingen de eerste twee manches helaas voor geen meter met de motor die niet marcheerde. Met dank aan mijn mechanieker, teameigenaar Randy Nauwelaers en mijn vader hebben het toch nog opgelost.”

Tim Ver Elst

Behalve het GK4-kampioenschap rijdt Tim dit seizoen ook nog het IAME Benelux-kampioenschap. Zijn volgende race is in die laatste titelstrijd. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België. Hij heeft er goede verwachtingen over.

“De vorige wedstrijd IAME Benelux ging goed”, zei hij. “Helaas heb ik toen pech gehad met een straf die onterecht was. In de finale kreeg de derde voor mij een straf maar uiteindelijk werd die ingetrokken.” Hoe dan ook, Tim weet dat hij de snelheid heeft om voorin mee te doen.

En dan is er ook nog het WK in Adria. Daar zal Tim in oktober aan de start staan om ervaring op te doen. “Het zal wel aanpassen zijn, maar gaat goed komen”, klonk het zelfverzekerd.

Tim Ver Elst bedankt zijn mekanieker Christiaan de Bremaeker, Randy Nauwelaers en zijn vader.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS