Karting • GK4 Kartseries

Tim Ver Elst laat snelheid zien in Mariembourg en pakt podium in Super Shifters

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2021 09:40

MARIEMBOURG – Karter Tim Ver Elst bewees afgelopen weekeinde dat hij dit seizoen bij de top hoort in de schakelklasse van de GK4 Kart Series. De negentienjarige kartpiloot uit Tilsdonk, uitkomend voor het topteam van SLC Racing van Randy Nauwelaers, eindigde zondag op het circuit van Mariembourg als tweede bij de Super Shifter-rijders en legde daarmee een solide basis voor de rest van het kampioenschap.

Tim Ver Elst

“Het ging goed. We vonden zondag redelijk goed de afstelling”, zei een tevreden Tim die in de races drie keer op rij als tweede eindigde bij de Super Shifters. “Dat we door corona alleen op zondag mochten rijden, maakte het wel moeilijk om de afstelling te vinden. We hebben geluk met onze mekanieker Christiaan de Bremaeker. Hij is echt heel goed en Randy Nauwelaers heeft ook veel know-how. We zaten er dan ook direct goed bij. Dat gold ook voor de andere rijder van het team, Sam Claes (die er uiteindelijk met de zege vandoor ging, red.). Ook met het Benelux-kampioenschap hebben we hier gereden. Dat ging ook goed.”

Dat hij zondag tweede zou worden achter Sam Claes had Tim niet verwacht, bekende de snelle Vlaming, die racet voor het topteam van . “We hadden nog niet veel op de nieuwe Apex-banden getraind, maar ik kon er goed mee omgaan. Ik leer ook veel van Sam en ik voel me beter en beter in de Sodikart. Dit is mijn tweede jaar op het merk. Het eerste jaar was het natuurlijk nog een beetje zoeken en dit jaar gaan we proberen van voren te rijden.” Dat was hem afgelopen weekeinde dus gelukt. “Jawel, maar nu nog het podium in het eindklassement.”

Zijn dag op het Waalse circuit begon goed. Na snelle tijden in de trainingen, denderde Tim tijdens de kwalificatie naar de zevende tijd. Daarover was hij behoorlijk te spreken, al was het bepaald niet gemakkelijk geweest in een super startveld van meer dan 30 rijders. “Het was soms een beetje hectisch omdat er zoveel mensen op de baan waren, maar dat is ook wel leuk.”

De eerste meters in race 1 gingen vervolgens moeizaam. “Ik had niet zo’n goede start omdat degene voor mij niet zo goed wegkwam”, verklaarde Tim. “Daarom moest ik vechten. Op het laatst kon ik juist iemand niet meer inhalen, maar de snelheid zat er goed in”, bewees hij met zijn tweede plek. “In de tweede race ging het ook wel goed en kon ik gelukkig de kopgroep volgen en werd ik nog tweede in mijn klasse.”

In de derde race, waarvan de uitslag telt voor het dagklassement, denderde Tim mee in de kopgroep en dus ook naar de tweede plaats. Zijn resultaten bezien, lijkt het er alleszins op dat Tim dit seizoen om de ereplaatsen kan meedoen. Aan zijn ervaring ligt het in ieder geval niet. Hij kart al bijna tien jaar.

Tim Ver Elst

Dat hij zo jong begon met racen, lag overigens enigszins voor de hand aangezien zijn vader - als eigenaar van Garage Ver Elst in Tildonk specialist in Peugeots en Citroën - vroeger als stockcarracer zelf piloot was.

Zo kwam het dat Tim op een dag wilde gaan huurkarten. “Gewoon een keer indoor. Dat was in Antwerpen. De kick die het racen je geeft en de snelheid vond ik leuk. Het jaar nadat ik was begonnen, reed ik mijn eerste wedstrijd.” Nu rijdt hij in de koningsklasse. En daar geniet hij volop van. “Hoe dicht het bij elkaar zit, zoals vandaag, dat is echt leuk. Vooraan gaat het echt heel rap.”

Dit seizoen rijdt Tim sowieso het GK4-kampioenschap. “Maar ik zou ook een paar races in de KZ-schakelkart willen rijden als dat lukt!”

Tim Ver Elst bedankt zijn mekanieker Christiaan de Bremaeker, Randy Nauwelaers en zijn vader.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS