Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Tereza Babickova uitgesloten van de W Series race in Singapore door rugblessure

Uitgegeven door Deni Volkers • 15 september 2022 03:01

W Series, het internationale eenzitterskampioenschap voor vrouwelijke coureurs, kondigt aan dat Tereza Babickova (Puma W Series Team, 19, CZE) niet zal deelnemen aan de zevende race van het seizoen 2022 in Singapore op 30 september-2 oktober vanwege een blessure.

Tereza Babickova

Tijdens haar deelname aan het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA), die gewonnen werd door Kas Haverkort, liep Tereza een ruggengraatblessure op bij een incident in de eerste race van het weekend op de Red Bull Ring, Spielberg, Oostenrijk.

Tereza is teruggekeerd naar TsjechiŽ, waar ze medisch wordt behandeld. De artsen hebben haar tot nader order uitgesloten van alle raceactiviteiten. Naast de W Series-race op het Marina Bay Street Circuit in Singapore mist Tereza ook de Formule 3-test op Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk, waaraan ze op 16-17 september zou deelnemen.

Iedereen bij W Series wenst Tereza het allerbeste en een spoedig herstel.

Tereza Babickova

Dave Ryan (Racing Director, W Series) zei:
"Eerst en vooral ben ik blij dat Tereza in goede doen is en een uitstekende medische behandeling krijgt voor haar blessure. Ze heeft dit jaar een goede start van haar W Series-race carriŤre gemaakt, vandaar dat er de afgelopen maanden verschillende kansen in andere eenzitters op haar pad zijn gekomen. Ze is een veelbelovende en vastberaden jonge coureur, en door die combinatie is de kans groot dat zich in de toekomst weer nieuwe kansen zullen aandienen, bijvoorbeeld in de Formule 3. Voorlopig concentreert ze zich op haar herstel, waarin W Series haar volledig zal steunen om dat zo snel mogelijk te laten verlopen. We doen haar de groeten en wensen haar een sterke en snelle terugkeer in de racerij te zijner tijd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS