Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Teamgenoten Fernando Alonso willen helpen, maar op de racedag...

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 19:18

INDIANAPOLIS - Ryan Hunter-Reay heeft duidelijk gemaakt dat de teamgenoten van Fernando Alonso hem willen helpen in de voorbereiding op de Indy 500. Als de groene lichten aangaan zullen alle coureurs van het team van Andretti Autosport echter allemaal voor hun eigen succes gaan. In totaal heeft de Formule 1-coureur 5 teamgenoten, te weten Hunter-Reay, Takuma Sato, Marco Andretti, Alexander Rossi en Jack Harvey. Zij werken allemaal nauw samen om de McLaren-coureur op snelheid te krijgen en een steile leercurve te laten doorlopen richting de race op 28 mei. Deze samenwerking is volgens de Hunter-Reay pas voorbij als de race start.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“In de race helpen we elkaar niet”, zegt de Amerikaanse voormalige Indy 500-winnaar van 2014 tegen het Engelse Autosport. “Het is duidelijk dat je geen teamgenoten uitschakelt en niet voor de neus van de auto van een teamgenoot langs kruist als hij aan het einde van het rechte stuk is of als hij schone lucht nodig heeft. We passen wel op voor elkaar, maar helpen geen teamgenoten, nee! Tot aan de race werk we samen. De informatiestroom tussen ons wordt niet afgesloten op een of ander moment.”

De IndyCar-coureur voegt daar aan toe dat er naar een bepaalde basis wordt toegewerkt maar dat de uiteindelijke set-up voor iedere coureur afzonderlijk bepaald. “Op dit moment proberen we eigenlijk een auto te krijgen die alles goed doet, om zo in de basis een sterke auto voor ons allemaal te verkrijgen”, zegt de Andretti Autosport-coureur. “Vanaf dat punt maken we aanpassingen aan de auto op grond van de verschillende rijstijlen en wijken we af van de basis set-up. Hoewel we bij de kwalificatie onze eigen weg gaan voor wat betreft de afstelling, stopt het samenwerkingsaspect tussen de teamgenoten niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS