Autosport NL • Renault Clio Cup

Team Bleekemolen dominant op Spa-Francorchamps in Clio Cup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 12 juni 2016 11:38

Op een erg vochtig Circuit Spa-Francorchamps schitterden de Nederlandse coureurs tijdens het gecombineerde Renault Clio Cup Central Europe/Renault Clio Cup Benelux weekeinde. Het werd een waar waterballet in de Waalse Ardennen. Team Bleekemolen hield het hoofd boven water en won overtuigend in de eerste race. In de tweede race het Nederlandse team onder druk gezet. Uiteindelijk won Sebastiaan Bleekemolen de tweede race.


Sebastiaan Bleekemolen startte de eerste race vanaf pole position. Naast de Nederlander startte de leider in het kampioenschap, Dino Calcum. Er ontstond een fel gevecht tussen Calcum en Team Bleekemolen rijders Sebastiaan Bleekemolen, Melvin de Groot en Stephan Polderman. In het gevecht kreeg Calcum een lekke band waardoor het gevecht voor hem voorbij was. Voor een andere Nederlancer, Certainty Racing coureur Dillon Koster, was de race voortijdig voorbij. Zijn Renault Clio strandde in het grind. Sebastiaan Bleekemolen won de race, voor Melvin de Groot en Stephan Polderman. Michael Bleekemolen zorgde er voor dat de gehele top vier bestond uit Team Bleekemolen rijders.


De tweede race begon vochtig. Hierdoor startten verschillende coureurs op regenbanden, een keuze die achteraf de verkeerde bleek te zijn. Polesitter Sebastiaan Bleekemolen had een snelle start. Achter hem verscheen de als achtste gestarte Michael Bleekemolen. De Bleekemolen hegemonie duurde niet lang. Dino Calcum vocht zich voorbij vader en zoon Bleekemolen. Voor Michael eindigde de race al na twee ronden. De voormalig Formule 1-rijder had een stevige touché met Kris Heidorn in La Source. De auto van Michael had te veel schade waardoor hij de pits in reed. Heidorn kreeg voor zijn actie een drive through penalty. Vooraan liep Calcum uit op Bleekemolen. Echter in de laatste ronde kwam de snelle Duitser zonder brandstof. Sebastiaan Bleekemolen pakte hierdoor zijn tweede overwinning van het weekeinde.

Na het weekeinde op Spa gaat de Clio Cup Central Europe door naar de Red Bull Ring. Op 20 en 21 augustus komen de felle toerwagenracers naar Circuit Park Zandvoort. In de Noord-Hollandse Duinen rijden de Clio's in het voorprogramma van de ADAC GT Masters.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS