Formule 1

Stoelendans bij Ferrari! Italiaanse media speculeert over vervanger Mattia Binotto: 'Ferrari bereidt tot drastische maatregelen'

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2020 16:35 • Print artikel

Het kan niet anders zijn dat Mattia Binotto spoedig onder vuur komt te liggen in Italië. De Ferrari-teambaas heeft een auto afgeleverd die niet met Mercedes en Red Bull mee kan komen. Hoewel dat tijdens het eerste raceweekend met een tweede plek nog verbloemd werd. Bovendien stuurde Ferrari Sebastien Vettel de laan uit en is Charles Leclerc het lievelingetje van de Scuderia. Laat het nu de Monegask zijn die op de Red Bull Ring de viervoudig wereldkampioen uit de wedstrijd tikte en het weekend van de GP van Steiermark tot een grote ramp omtoverde. Inmiddels wordt er in de Italiaanse media al over een opvolger van de Zwitser gespeculeerd.

Scuderia Ferrari

“Er was deze week een lange vergadering in Maranello om te zien wat er gedaan kan worden met de auto voor Hongarije”, schrijft Corriere della Serra. Het verhaal gaat dat er nieuwe aerodynamische onderdelen op de auto komen, maar de bazen van Binotto, John Elkann en Louis Camilleri zijn bereid om harde maatregelen te treffen mocht Ferrari niet snel progressie maken. “De mannen hebben al plannen voor een opvolger, Antonello Coletta”, aldus de Italiaanse krant. Colleta is op dit moment verantwoordelijk voor de F1 Clienti-programma en het GT racen. De Italiaanse media staan echter achter een wissel van management.

“Wanneer de ingrediënten goed zijn, moet het niet zo zijn dat de chef niet kan koken”, stelt La Gazetta dello Sport. In Duitsland denkt RTL echter dat Binotto tot het einde van het jaar mag blijven zitten en dat er dan een vervanger komt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS