Formule 1

Stoelendans Renault F1! Cyril Abiteboul wacht nog met opvolger Ricciardo: "Fernando Alonso is zeker een optie"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 05:13 • Print artikel

Na de aankondiging van het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari aan het einde van het seizoen, kwam de transfermarkt aardig op gang. De Scuderia stelde direct Carlos Sainz als vervanger aan en Daniel Ricciardo nam diens stoeltje bij McLaren over. En dat allemaal nog voordat er ook maar één race gereden is. Renault wil niet in die hectiek meegaan en wacht nog even met de opvolging van Ricciardo.

Cyril Abiteboul Daniel Ricciardo


"De keuze voor een coureur is een heel belangrijke beslissing", zegt teambaas Cyril Abiteboul bij de Franse radiozender RMC. "Het beleid van Ferrari en McLaren vind ik dan ook vreemd. Ze hebben de line-up voor volgend jaar al rond, terwijl er dit seizoen nog geen enkele race gereden is. Wij gaan daar niet in mee en wachten nog even."

Voor de opvolging van Ricciardo heeft Abiteboul naar eigen zeggen verschillende opties. "Er zijn meerdere opties. Fernando Alonso is er daar één van, maar er zijn meer goede coureurs die voor 2021 nog geen contract hebben." Abiteboul zal ongetwijfeld ook Sebastian Vettel en Valtteri Bottas in zijn achterhoofd hebben.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS