Formule 1

Stoelendans Formule 1: 'George Russell vreest voor zijn plek en informeerde al bij andere teams'

Uitgegeven door Bart • 22 oktober 2020 12:46

George Russell is een groot talent in de Formule 1 en haalt het maximale uit de mogelijkheden van zijn Williams. De 22-jarige Brit is week in week uit sneller dan zijn teamgenoot Nicholas Latifi, maar toch staat de positie van Russell onder druk. De Canadees brengt namelijk een bak geld mee en de nieuwe eigenaren van Williams Dorilton Capital zijn op zoek naar meer financiële mogelijkheden. Zij zien de mogelijkheden van de nieuwe reglementen in 2022 en daarom is Sergio Perez een interessante coureur geworden. De Mexicaan brengt ervaring én geld mee.

George Russell


Volgens Racer heeft Russell al bij meerdere andere teams geïnformeerd om in de Formule 1 actief te kunnen blijven. Perez is ook een optie bij Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan lijkt daar eerst op te willen wachten, voordat hij over Williams gaat nadenken. Russell wil niet op het laatste moment buiten de boot vallen en heeft zijn lijntjes al uitgegooid.

Russell staat onder contract bij Mercedes en komt uit de stal van Toto Wolff. Bij Williams mag het talent ervaring opdoen, maar hij wacht natuurlijk op een kans bij de hoofdmacht van Mercedes. Nu Valtteri Bottas zijn contract al verlengd heeft en Lewis Hamilton een zekerheidje lijkt, moet Russell geduld hebben. Het zou zo maar kunnen zijn dat het voor hem net zo afloopt als Esteban Ocon. De Fransman moest een jaar aan de zijlijn wachten om dit jaar terug te keren bij het team van Renault.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS