Autosport NL • BRL V6

Sterke prestaties Collé Racing BRL V6-coureurs op de oval

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 april 2012 06:26 • Print artikel

De weersverwachtingen voor Paasmaandag zagen er niet best uit. De regenkans over de gehele dag was 97%. Desondanks kwamen er een kleine 5.500 bezoekers naar de multifunctionele motodrome Raceway Venray afgereisd om de BRL V6-coureurs, en de F1- en F2 stockcars aan te moedigen bij de races op de ovalbaan.


De baan was net opgedroogd toen de eerste groep BRL-V6 coureurs aantraden om hun kwalificatietijd neer te zetten. Marcel Peters, rijdend in de Collé Rental & Sales BRL-V6 bolide, had de kaarten in handen en pakte de pole position gevolgd door de regerend kampioen Jacky van der Ende. Danny van Dongen, eveneens in de Collé Rental & Sales BRL-V6 bolide, noteerde een keurige rondetijd die goed was voor de top-10. Voor beiden coureurs was het voor het eerst dat ze aan de start kwamen op de ‘˝ mile high speed oval’ van raceway Venray.

Race 1 Marcel Peters startend van de binnenzijde (wat niet de ideale start plek is) met aan de buitenzijde Jacky van der Ende gevolgd door Barry Maessen en Jeroen Reijntjens.

Race 1
Na diverse opwarmronden maakte alle BRL-V6 coureurs zich klaar voor de rollende start. Na het vallen van de startvlag was het direct Jacky van der Ende die de kop overnam van Marcel Peters. Daarachter ontstond een interessant duel tussen Peters en Barry Maessen, waarbij het tweetal continu van positie wisselde. De Duitser Peters pakte de tweede positie, kort achter winnaar Van der Ende.

Uitslag race 1
1) Jacky van der Ende
2) Marcel Peters (Collé Rental & Sales BRL-V6 racing)
3) Barry Maessen
4) Jeroen Reijntjens
5) Ralph Verberkt
7) Danny van Dongen (Collé Rental & Sales BRL-V6 racing)
Race 2
De startopstelling was de uitslag van race 1 waardoor nu Marcel Peters op de ideale buitenzijde kon starten. Na enkele ronden op kop te hebben gereden miste zijn BRL-V6 power. Om schade aan de motor te voorkomen reed hij rustig de race uit en eindigde als negende. Danny van Dongen kwam steeds beter in zijn ritme en kon goed aansluiting krijgen met de top om als zesde over de streep te komen. De overwinning ging wederom naar Jacky van de Ende.

Uitslag race 2 
1) Jacky van der Ende
2) Barrie Maessen
3) Ralph Verberkt
4) Renger van der Zande
5) Francesco Pastorelli
6) Danny van Dongen (Collé Rental & Sales BRL-V6 racing)
9) Marcel Peters (Collé Rental & Sales BRL-V6 racing)


Finale
De baan nog nat van de regen maar dat mocht de pret niet drukken. De toeschouwers keken uit naar deze finalerace en werden op hun wenken bediend met een mooie race. Het was stuivertje wisselen tussen alle BRL-V6 coureurs. Met hoge snelheden raasden de bolides langs de uitverkochte hoofdtribune. In ronde 4 begon de Collé Rental & Sales BRL-V6 van Marcel Peteters van achteren te schuiven waardoor deze tot stilstand kwam tegen de binnenmuur tegenover de hoofdtribune. De race werd hierdoor geneutraliseerd om de bolide veilig te stellen. Na de herstart waren alle BRL-V6 race bolides dicht bij elkaar waardoor deur-aan-deur racen plaats vond op de snelle ˝ mile high speed oval. Opnieuw was het Jacky van der Ende die als eerste over de finishlijn kwam, gevolgd door Barry Maessen en Renger van der Zande. Danny van Dongen in de Collé Rental & Sales BRL-V6 noteerde wederom een mooi resultaat: een keurige plaats 5.Uitslag finale  
1) Jacky van der Ende
2) Barrie Maessen
3) Renger van der Zande
4) Francesco Pastorelli
5) Danny van Dongen (Collé Rental & Sales BRL-V6 racing)
9) DNF: Marcel Peters (Collé Rental & Sales BRL-V6 racing)

Tussenstand in het BRL-V6 kampioenschap 2012
1 (1) Jacky Ende van der 70 punten
2 (14) Barrie Maessen 59 punten
3 (6) Renger Zande van de 48 punten
4 (10) Jeroen Reijntjens 36 punten
5 (5) Francesco Pastorelli 36 punten
6 (7) Danny Dongen van 34 punten
7 (17) Bert Zweerde van de 30 punten
8 (20) Nick Aerts 28 punten
9 (15) Milko Tas 28 punten
10 (4) Ralph Verberkt 26 punten
11 (9) Marcel Peters 24 punten
12 (19) Patrick Borst 23 punten
13 (51) Stephan Driessen 13 punten
14 (10) Nico Deinum 9 punten
15 (8) Patrick Eck van 0 punten


De volgende race in de Benelux Racing League (BRL) zal plaatsvinden op tweede pinksterdag 28 mei te Raceway Venray.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS