Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Sterke Formule 3-test in Valencia voor Indy Dontje

Uitgegeven door Casper Bekking • 18 december 2013 15:39

VALENCIA – Indy Dontje heeft een uitstekende Formule 3-test met Lotus achter de rug. De talentvolle rijder uit Schoorl mengde zich op maandag en dinsdag in de strijd om de toptijden en was veelvuldig in de top van de tijdenlijst te vinden. Al met al een leerzame en nuttige testsessie voor de jonge coureur.

Indy Dontje test F3 Team Lotus  Motopark

“Vorige week heb ik getest op het circuit van Barcelona, waarna we op zondag naar Valencia vlogen. Daar heb ik op maandag en dinsdag getest”, legde Dontje uit tegenover RaceXpress.nl. “In Valencia reden diverse typen Formule 3-bolides door elkaar: het EK met de nieuwe F3-auto, EK-teams met de oude auto en teams uit het Duits Formule 3-kampioenschap. De diverse rijders reden op verschillende banden dus het was lastig om een vergelijking te maken maar ik zat er goed bij. Op dinsdag zette ik de tweede tijd neer dus dat was lekker. Het had nog iets sneller gekund maar over het algemeen ben ik heel tevreden met deze test bij Lotus.”

“Op maandag kampten we met wat onderstuur maar dinsdag ging het een stuk beter. De eerste stint was prima, daarna voerden we in de tweede sessie een racesimulatie uit. Tijdens de derde run was ik snel maar toen ging de koppelingsplaat kapot. In de laatste stint waren de rondetijden weer zeer snel. Al met al was het een goede test.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS