Karting • GK4 Kartseries

Sterk gegroeid JD-Kartsports maakt zich op voor topseizoen: "We zijn enthousiast en serieus met de karters bezig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2021 06:30 • Print artikel

MARIEMBOURG – JD-Kartsports blijft maar groeien en gaat op volle oorlogssterkte 2021 in. Dit weekend staat de eerste ronde van de GK4 Kart Series 2021 op het programma in Mariembourg, en dat op de baan waar JD-Kartsport tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap al de eerste podiumplaats van het seizoen scoorde. Met rookie Devon Hagelen, die knap derde werd, bewees het team van Jeffrey van Diggele dat het zijn zaakjes uitstekend op orde heeft.

JD-Kartsports

“Dit is geniaal, dat kun je niet bedenken”, blikt een meer dan tevreden Jeffrey terug op de Benelux-wedstrijden op het circuit van Mariembourg. “Die P3 is natuurlijk de kers op de taart.” Het was voor hem andermaal de bevestiging dat hij afgelopen winter stappen heeft gezet met zijn team.

“De trainingen zijn de afgelopen maanden ondanks corona altijd doorgegaan, we hebben goed doorgepakt. We laten gewoon goede dingen zien, we zijn enthousiast en tonen dat we serieus met de rijders bezig zijn. Dat trekt ook weer de juiste mensen aan.”

Het heeft erin geresulteerd dat JD-Kartsports in rijdersaantal is gegroeid. Dit seizoen komen maar liefst veertien rijders uit voor de equipe. Daarmee zit het Birel-team bijna aan zijn maximumcapaciteit. Jeffrey: “We zitten op dit moment al vol bij de jongste rijders. We hebben een mooi gevulde tent en gaan een gaaf nieuw traject in met de junioren.”

Devon Hagelen

In de Mini Parilla-klasse komen namens JD-Kartsports Liam Gulpen, Julian Jägers, Rayan Moumni, Tijmen van Heck, Devon Hagelen en Temmo Koopmans uit. In de Honda Cadet-klasse zijn dat Yinthe de Smet (ook enkele races Mini Parillla), Max van de Meer (ook enkele races Mini Parilla), Yannick Vanswijgenhoven en Tom van de Biggelaar. In de Honda 9pk-klasse komen Mika van der Scheur en Giel Huntink uit. En in de IAME X30 Junioren-klasse vertegenwoordigen Max Storm en Ollie Meurs Jeffreys team.

Julian Jagers

Om zijn rijders optimaal te kunnen bedienen, heeft de jonge teammanager JD-Kartsports zo opgezet dat er één begeleider is voor de jongste rijders, en één voor de Junioren. Jeffrey zelf begeleidt de jongste rijders. “Het is een heel jonge groep waaruit we per rijder een mooi traject hebben staan. We gaan uit van een meerjarenplan met een mooie toekomst.”

Gijs Busser heeft dit seizoen de Junior-rijders onder zijn hoede. “Daar hebben we een andere benadering dan bij de jongste rijders”, legt Gijs uit. “We hebben daar bewust voor gekozen, met volledige focus voor elke rijder. De Junioren is namelijk een andere tak van sport. We gaan positief, professioneel te werk. Bovendien benader je de Junior/Senior-rijders ook anders dan de jongste rijders. Het wil niet zeggen dat ik niet af en toe eens zal bijspringen bij de andere rijders als dat nodig is.”

JD-Kartsports is dit seizoen veel weekeindes op de circuits in binnen- en buitenland te vinden; het aantal wedstrijden van het team is groot. Zo doet de equipe mee aan de GK4 Kart Series, het Nederlands kampioenschap IAME, het IAME Benelux-kampioenschap, de IAME Euro Series, de clubwedstrijden van de circuits van Strijen en Venray en nog een paar NXT-wedstrijden.

“We hoeven ons niet te vervelen”, weet Jeffrey. Hij rekent op een mooi seizoen: “Iedereen is enthousiast. Je ziet gewoon de potentie in het team.” Devon Hagelens P3 is wat dat betreft een fraaie opmaat naar hopelijk nog meer moois.

Wil je eens testen of meer informatie over JD-Kartsports kijk dan op:

website JD-Kartsports

facebook JD-Kartsports

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS