Formule 1

Stefano Domenicali volgt Chase Carey op als directeur Formule 1

Uitgegeven door Bart • 25 september 2020 13:19 • Print artikel

Liberty Media heeft vrijdag bekendgemaakt dat Stefano Domenicali de nieuwe Formule 1-directeur wordt. De 55-jarige Italiaan zal vanaf januari 2021 de rol overnemen van Chase Carey. De Amerikaan zal vanaf de zijlijn betrokken blijven als non-executive directeur. "De afgelopen zes jaar bij Audi en mijn leidende rol bij Lamborghini hebben me meer ervaring gegeven die ik goed kan gebruiken in mijn nieuwe rol in de Formule 1", aldus Domenicali in het persbericht van Liberty Media.

Stefano Domenicali


Chase Carey geeft aan dat hij het een eer vond om de Formule 1 te leiden. "De Formule 1 is een wereldwijde sport met een meer dan 70-jarige geschiedenis. Ik ben trots op het team dat de Formule 1 de laatste jaren meer vorm heeft gegeven. 2020 was een enorme uitdaging, maar we hebben het doorzettingsvermogen getoond om de sport weer op te starten. Ik ben ervan overtuigd dat we een solide basis hebben gelegd voor de toekomst. Ik blijf betrokken bij de Formule 1 en zal Stefano waar nodig ondersteunen."

Domenicali: "Ik kijk ernaar uit om leiding te gaan geven aan een organisatie als de Formule 1, een sport die altijd in mijn leven is geweest. Ik ben in Imola geboren en heb ik Monza gewoond. Ik kijk ernaar uit om te gaan samenwerken met de teams, de promoters, de sponsoren en andere partners van de Formule 1."

Domenicali begon zijn carrière in 1991 bij Ferrari, waar hij verschillende posities bekleedde. In 2008 werd de Italiaan aangesteld als teambaas van het Formule 1-team van Ferrari. In 2014 maakte Domenicali de overstap naar Audi als vice-president en in 2016 werd hij directeur bij Lamborghini.

Babe-box

Xtra

COLUMNS