Autosport NL • BRL V6

Spektakel tijdens Pinksterraces op Raceway Venray

Uitgegeven door Casper Bekking • 24 mei 2013 08:02 • Print artikel

VENRAY – De Pinksterraces op de Raceway Venray hebben voor flink wat spektakel gezorgd. In de diverse klassen waren spannende races te zien met veel deur-aan-deur duels. Het slechte weer dreigde roet in het eten te gooien maar dat weerhield de enthousiaste autosportfans niet van een tripje naar Venray.


“De tribunes waren goed gevuld, ondanks de regen en kou. Dat komt mede omdat we veel overdekte tribunes hebben zodat de toeschouwers de zekerheid hebben toch droog te zitten”, legde organisator Harry Maessen uit. Het raceprogramma bleef overvol, door een slimme oplossing van de organisatie: “Normaliter rijden de Ascars niet met regen, maar wij hebben gezorgd voor regenbanden. Voor het eerst reden die klassen op een natte baan. Dat leverde veel spektakel op en na afloop was iedereen enthousiast!”


Ook in de BRL werd het publiek getrakteerd op mooie races met veel spektakel. Diverse bekende namen uit de nationale autosport stonden aan de start op het snelle asfalt. De winst ging uiteindelijk naar Jackie van der Ende, voor Renger van der Zande en thuisfavoriet Barry Maessen. Jeroen Reijntjens en Niels Bouwhuis completeerden de top-5. Mike Verschuur en Xavier Maassen maakten hun debuut op de unieke oval. Ook zij genoten van het evenement: met een brede grijns stapten zij uit de brute BRL. In de Supercup Hotrods, ook al zo'n vol startveld met races bomvol van de actie en spanning, zegevierde de Duitser Winnie Holtmans.


Een van de hoogtepunten van de dag waren de Stockcars Formule 1 en Formule 2. In beide klassen stonden veel coureurs aan de start, om zich voor te bereiden op de World Cup, die op 17 en 18 augustus op de Raceway Venray gaat plaatsvinden. Harry Maessen blikte vooruit: “Het wordt een mooi weekend. Dit is een topevenement met veel internationale toppers, onder meer uit Engeland en Nieuw-Zeeland. De startvelden zijn gigantisch: in de Formule 1 staan zo'n veertig coureurs aan de start, in de Formule 2 zelfs zo'n zeventig! Spektakel gegarandeerd!”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS