Formule 1

Speculaties in de Formule 1: 'Daimler overweegt na 2020 stekker uit Mercedes te trekken'

Uitgegeven door Bart • 29 mei 2020 05:08 • Print artikel

In navolging van het mogelijke vertrek van Toto Wolff als teambaas van Mercedes melden Duitse media ook dat Daimler aan het einde van het jaar wel eens zou kunnen stoppen met het Formule 1-team van Mercedes. Dat meldt Motorsport Total. Speculaties over het terugtrekken van het F1-team door Daimler gaan al langer, maar het Duitse team zou niet blij zijn met de aangekondigde regelwijzigingen en het budgetplafond van 145 miljoen dollar.

Lewis Hamilton


Een nog grotere factor dan de regelwijzigingen en het budgetplafond is de financiële klap door het coronavirus. Mercedes zal minder prijzengeld ontvangen van Liberty Media en daarom denkt Motorsport Total dat het fabrieksteam na 2020 verkocht wordt. F1 Insider en Auto Bild claimen dat Lawrence Stroll de meest logische koper is.

Aan de andere kant zou ook de nieuwe partner INEOS geïnteresseerd kunnen zijn. Het bedrijf van miljardair Sir Jim Ratcliffe heeft eerder al topteams in het wielrennen en het zeilen met succes overgenomen. INEOS zou dan de 70 procent van de aandelen van Daimler overnemen. De overige 30 procent blijven dan in handen van Toto Wolff.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS