Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Speciaal rol voor Indy 500 held Arie Luyendyk vanwege zijn kennis en ervaring

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 februari 2016 21:53

Indy 500-hero Arie Luyendyk en voormalig CART-coureur Max Papis worden dit jaar de stewards bij de IndyCar-races. Het tweetal Papis en Luyendyk vormt samen met de voormalig Ford-topman Dan Davis een panel dat direct rapporteren aan de IndyCar-president Jay Fray.

Arie Luyendyk Wins Indy500

De legendarische Indy 50-coureur gaat met het tweetal oordelen over de acties op het circuit en wijst sancties aan op basis van een meerderheid van stemmen. Brian Barnhart blijft de wedstrijdleiding in handen houden.

“Zodra we begonnen met het proces van aanwijzen van de race stewards, richtten we ons op Dan, Arie en Max en blij dat ze zich bij dit belangrijke initiatief aansluiten", zei Jay Fray over de aanstelling van onder andere de tweevoudig Indy 500-winnaar. "IndyCar-stewarts hebben een ruime ervaring op verschillende gebieden van de motorsport en we zijn er van overtuigd dat hun verschillende perspectieven goed gaat zijn voor een consistente uitvoering en handhaving van onze regels.”

Met de aanstelling van het drietal wil men de discussies rondom de beslissingen verminderen. Dan Davis krijgt de leiding in de groep.Op zoek naar een koopje? Bekijk HIER het actueele overzicht van alle gunstige dagaanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS