Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Spannende slotfase Porsche Carrera Cup Benelux start op Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló

Uitgegeven door Peter Vader • 25 augustus 2022 12:01

Na eerdere optredens in België, Oostenrijk en Nederland trekt de Porsche Carrera Cup Benelux deze week naar Spanje voor het vijfde en voorlaatste raceweekeinde van het seizoen 2022. Komend weekeinde, meer specifiek op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, komt de snelste merkencup van de Benelux in actie op het vermaarde Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, nabij Barcelona. Na het eerstvolgende evenement staat er nog slechts één raceweekeinde op het programma, van 7 tot en met 9 oktober in het Duitse Hockenheim. Dat betekent dat de strijd om de kampioenstitels in de diverse klassen in de beslissende fase is aanbeland.

Porsche Carrera Cup Benelux Barcelona round 5

Het spannendste nieuws voorafgaand aan de vijfde seizoensronde van de Porsche Carrera Cup Benelux is het ontbreken van de Britse rijder Harry King, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. King combineert de deelname aan de Carrera Cup Benelux, waarin hij uitkomt voor het Brits-Nederlandse team Parker Revs Motorsport, met een volledig programma in de Porsche Mobil 1 Supercup, die dit weekeinde parallel in actie komt op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat betekent dat King in Spanje verstek moet laten gaan en derhalve geen punten kan scoren. Een uitgelezen gelegenheid voor de concurrentie om in te lopen in de kampioenschapsstand. De Belg Glenn van Parijs (NGT Racing) staat tweede in de tussenstand, terwijl ook zijn landgenoot Ghislain Cordeel (GP Elite) met vier races te gaan nog titelkansen heeft.

Porsche Carrera Cup Benelux Barcelona 2

In de Pro-Am-klasse komt de Belg Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) als leider in de tussenstand naar Spanje. Zijn landgenoot Didier Glorieux (Speedlover), tweede in het klassement, behaalde onlangs in Assen zijn eerste overwinning en heeft nu duidelijk de smaak te pakken. Ook Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) stond al een keer op de hoogste trede en heeft eveneens nog kansen om verder op te klimmen. In de Am-categorie leidt Sébastien Lajoux (DUWO Racing), vóór Stijn Lowette (NGT Racing) en de Spanjaard Jaume Font (Baporo Motorsport), die in Assen in beide races het maximale aantal punten behaalde en op het Circuit de Barcelona-Catalunya natuurlijk voor eigen publiek rijdt.

Porsche Carrera Cup Benelux Barcelona 3

Porsche Carrera Cup Benelux Barcelona Luc Vanderfeesten PGZ

Porsche Carrera Cup Benelux Barcelona 4

Porsche logo

Porsche Carrera Cup Benelux bannerBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS