Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Sophie Flörsch over herstel en ze gaat in 2019 weer racen met Van Amersfoort Racing: "Ik heb geluk gehad"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 december 2018 07:10 • Print artikel

Sophie Flörsch maakte een horrorcrash mee tijdens de Macau Grand Prix. Inmiddels werkt de Van Amersfoort Racing-coureur aan haar herstel en laat duidelijk blijken dat het ongeval en letsel haar niet van het racen in de toekomst afhoudt. Volgend jaar keert de Duitse namelijk terug in de Formula European Masters met VAR.

Sophia Florsch portrait

“Ik heb het vertrouwen dat de Formula European Masters een perfecte raceklasse voor me is”, vertelde Flörsch aan het Engelse Autosport. “De auto is fantastisch en het biedt jonge coureurs de kans om veel te leren. Ik vind het leuk om verder te gaan met de competitie voor VAR, omdat ik me echt op mijn gemak in het team voel. Het was in het begin zeker niet gemakkelijk, omdat ik absoluut geen F3-ervaring had, maar ze leerden me veel en nu wil ik successen met hen gaan behalen.”

Van de crash in Macau, waarbij zij een zware blessure aan de rug opliep, heeft ze de video inmiddels teruggezien.“Toen ik de video voor het eerst keek, voelde het wat onwerkelijk aan”, vertelde de Duitse. “Ik weet dat ik geluk heb gehad en ik ben dankbaar dat de Dallara zo’n veilige auto is. Ik mag misschien wat voorzichtige training gaan doen en hoop dat ik in het voorjaar in de auto kan springen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS