Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Sophia Florsch voor het eerst sinds haar horrorcrash in actie: "Het voelt een beetje als Mick Schumacher.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2019 09:08 • Print artikel

Het mirakel dat Sophia Flörsch heet! De jonge Duitse is na vier maanden weer terug achter het stuur gekropen. Het was de eerste keer na haar horrorcrash in Macau (VIDEO), dat zij weer in de auto stapte. De 18-jarige kwam tijdens een tweedaagse testdag in Monza, met Van Amersfoort Racing in actie. Flörsch reed op woensdag maar liefst 90 ronden en zette ook direct goede rondetijden neer in goede weersomstandigheden, wat donderdag wel anders was door de regen.

Sophia Flörsch F3

“Ze is extreem fit”, zei teameigenaar Frits van Amersfoort tegen het Engelse Autosport. “We zijn de enige F3-auto’s hier, dus we kunnen de tijden niet echt vergelijken. Maar, laten we het op deze manier zeggen, ik denk dat ze sterker lijkt dan ze het hele vorige jaar leek. We zijn behoorlijk tevreden met wat ze doet.”

“Het voelt een beetje als Mick Schumacher. We hadden gisteren meer dan 20 fotografen die in onze pitbox hingen. De comeback van Sophia is een soort van nieuw, maar het is nu tijd om te leveren en het ongeval te vergeten.”

Naast de Duitse kwam ook Callan O’Keeffe in actie, een voormalig Red Bull- en Lotus Junior. Van Amersfoort heeft een goede impressie van de Zuid-Afrikaan gekregen. ‘Ik ben behoorlijk onder de indruk van hem”, zegt de Huizenaar. “Hij is nog wat roestig, nadat hij er een lange tijd uit geweest is, maar hij is extreem gemotiveerd en werkt heel erg hard in de gym. Hij doet goed werk en we hopen dat we hem dit jaar een auto kunnen geven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS