Formule 1

Slechte vooruitzichten voor Fernando Alonso vindt Robert Doornbos: "Kijk naar Schumacher, dat werkte..."

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2020 06:50 • Print artikel

Fernando Alonso zou op het punt staan om zijn terugkeer in de Formule 1 aan te kondigen. Volgens de geruchten kan de 38-jarige Spanjaard het stoeltje van Daniel Ricciardo bij Renault overnemen. Aan tafel in het Formule 1 Café van Ziggo Sport zien ze een rentree van de wereldkampioen van 2005 en 2006 niet zitten. "Hij heeft zijn kans gehad, het is over", zegt Robert Doornbos stellig.

Fernando Alonso


"Commercieel gezien is het natuurlijk interessant voor Liberty Media dat zelfs een deel van zijn salaris wil overnemen", vervolgt de oud-coureur van Red Bull en Minardi. "Voor de show factor is het natuurlijk gaaf. De comeback kid, daar houden ze in Amerika van, maar ik denk dat hij naast Ocon best wel eens door de mand zou kunnen vallen."

Tom Coronel is het verrassend genoeg een keer met zijn tafelgenoot eens. "We hebben meerdere coureurs zien terugkomen en dat is ook niet gelukt. Het is heel simpel. Kijk naar Schumacher, dat werkte ook niet. Eens eruit, dan is het gevoel weg. Dat krijg je gewoon niet meer zoals het was."

Ook Giedo van der Garde denkt niet dat een rentree van Alonso een succes gaat worden. "Hij is al redelijk op leeftijd en ik weet niet of hij het zou moeten willen. Hij moet gewoon lekker iets anders gaan doen. Laat gewoon nieuwe talenten doorstromen en geef hen een kans. Je moet niet die oude gasten weer terug laten keren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS