Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Single-seater kampioenschap voor vrouwelijke coureurs profiteert van de Formule 1

Uitgegeven door Pascal Wekema • 15 juni 2021 05:29 • Print artikel

W Series, het internationale single-seater motorracekampioenschap voor vrouwelijke coureurs, kondigt de eerste stap aan van zijn ambitieuze uitzendplan dat tot doel heeft honderden miljoenen fans over de hele wereld toegang te geven tot het verslag van de race.

Internationale single-seater kampioenschap voor vrouwelijke coureurs: W Series kan wereldwijd door 500 miljoen mensen bekeken worden

Van BraziliŽ tot Japan en van Spanje tot Zuid-Afrika, het netwerk van uitzendpartners van W Series bestrijkt meer dan 175 gebieden met een bereik van meer dan 500 miljoen kijkers. Met nog meer partners die worden aangekondigd, zal het uiteindelijke bereik van de serie waarschijnlijk het dubbele zijn van dat van het eerste seizoen, waarbij het grootste deel van de programmering live wordt uitgezonden.

"We zijn verheugd om zo'n ongelooflijke interesse naar de W Series te zien bij 's werelds toonaangevende omroepen", zei Catherine Bond Muir (Chief Executive Officer, W Series). "Het is onze missie om ons fantastische netwerk van vrouwelijke coureurs en de opwindende races die ze produceren te laten zien aan zoveel mogelijk fans over de hele wereld, en dit kan niet gebeuren zonder de enthousiaste steun van een wereldwijd netwerk van omroepen".

Beitske Visser W Series

"Er is geen twijfel over dat onze samenwerking met de Formule 1 dit seizoen een beslissend verschil heeft gemaakt in de manier waarop de W Series wordt erkend. Dat heeft het veel gemakkelijker gemaakt om met de belangrijkste omroepen in contact te komen. Bovendien betekent het hebben van een echt internationaal netwerk van coureurs en er is sterke steun van hun landen".

Met zes van de acht W Series-races van dit seizoen in Europa, was het belangrijk om maximale dekking in Europa te garanderen. Toonaangevende omroepen, waaronder Channel 4, Sky Deutschland, Ziggo, NENT, RTVE & TV3, Canal+ en RTBF zullen allemaal live verslag doen van het volledige W Series-seizoen, dat op 26 juni begint op de Red Bull Ring, Oostenrijk, als supportserie van de Formule 1 Grand Prix van Stiermarken.

In ons land kan het kampioenschap voor vrouwen op Ziggo Sport worden gevolgd en tijdens de Grand Prix op Zandvoort rijden de vrouwen als suppertserie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS