Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Simon Pagenaud wint IndyCar titel na winst Sonoma

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 september 2016 16:13

Simon Pagenaud heeft zijn eerste IndyCar-titel op zijn naam gezet. De Penske-coureur deed dit door zijn 5e overwinning van het seizoen binnen te halen tijdens de Grand Prix of Sonoma. Het was voldoende om zijn teamgenoot Will Power in het gevecht om de titel af te troefen.

“Ik probeerde het lot in eigen hand te nemen door agressief te zijn en zo snel als ik kon te zijn.”, zo reageerde de Fransman na de wedstrijd, “We hadden een fenomenale auto, ik denk dat het vandaag een erg dominante auto was, dus konden we dat doen. Ik genoot vandaag van het rijden. Het was een ongelofelijk dag en ik denk dat het de kracht van het team gedurende het seizoen toonde.” De coureur reed bijna de hele wedstrijd op de eerste positie gedurende de race en verloor alleen tijdens de pitstops sporadisch zijn leidende positie. Teamgenoot Will Power zag zijn droom in ronde 36 in rook opgaan, toen hij een versnellingsbak probleem kreeg. De Penske-coureur kwam nog wel de baan op, maar had toen al 8 ronden verloren.

Voor het team van Roger Penske was het alweer de 14e titel in de 50 jaar dat het team aan motorsport doet. Simon Pagenaud vertelt over zijn titel: “Het is ongelofelijk. Ik denk dat ik het me morgen ga realiseren. Om eerlijk te zijn, er gaat nu zoveel emotie door me heen. Ik kan geen woorden vinden. Mijn hele carrière gaat hier om, over vandaag en op het dit punt te komen en op dit niveau.” Naast de trofee mocht de kampioen ook een check met 1 miljoen dollar in ontvangst gaan nemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS