Karting • GK4 Kartseries

Senne Vos en Energy Corse Benelux tonen grote potentie voor dit seizoen: podium in GK4 Kart Series in koningsklasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2023 20:33

MARIEMBOURG – Senne Vos is zijn seizoen in de GK4 Kart Series uitstekend begonnen. De negentienjarige karter uit Amersfoort werd zondag op het circuit van Mariembourg tweede in de SuperShifter-groep en derde overall in de Open Shifter-klasse. Daarmee bewees hij zijn potentie voor dit seizoen in de koningsklasse van het kampioenschap.

Senne Vos

“Ik ben zeker blij. We hadden een groot veld, mooi. Ik had wel gehoopt dicht bij het podium te komen. Tweede had ik niet helemaal verwacht”, bekende Senne kort na afloop van de finale op de Zuid-Belgische piste. “De snelheid zat zeker goed in vandaag.”

De wedstrijden in Mariembourg betekenden weer een stap voorwaarts, zo concludeerde Senne. Daarmee doelde de rijder van topteam Energy Corse Benelux op de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap dat een paar weken geleden ook in Mariembourg werd verreden. “Daar was ik achtste. Dus het moest vandaag wel wat beter.”

Dat dat zou lukken, werd al snel duidelijk voor de Utrechter die opgroeide op Texel. Zijn familie woont nog steeds op Texel en het team Energy Corse Benelux komt uit Texel. “De training ging meteen redelijk goed. Ik dacht: dat kan wel wat worden. De kwalificatie daarna was wat minder. Ik werd vijfde in mijn groep en negende overall.”

“Ik had gehoopt wat verder naar voren te zitten, maar ik maakte veel foutjes. Ik moest nog even inkomen. Het was pas de tweede sessie van het weekend. Daarna ging het steeds beter, ik kwam in mijn ritme. In de eerste heat was ik daarna niet zo heel snel, maar had ik een paar goede acties waardoor ik best ver naar voren kon komen.”

Senne Vos

Dat resulteerde in de derde plaats in zijn groep (de SuperShifters, de andere klasse in de Open Shifter-klasse is de KZ2) en vijfde overall. “In de tweede heat zat ik qua snelheid wat verder vooraan en werd ik weer derde in mijn groep. In de finale heb ik weer dat extra stapje kunnen maken qua snelheid en heb ik tweede kunnen worden. We hadden de motor iets anders afgesteld. Dat hielp.”

De finale resumerend concludeerde Senne dat die vrijwel vlekkeloos verliep in zijn Energy-kart. “De start was heel goed. Ik startte op P5 en kwam als derde door de eerste bocht. Ik zakte vervolgens iets terug, maar al snel kwam ik in mijn ritme en kon ik iemand inhalen. Daarna vloog nog iemand baan de baan en lag ik op P2. Dat was een gelukje. Daarna moest ik de race op P2 zien uit te rijden. Dat was geen probleem.”

Sennes volgende race is de tweede ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Dat wordt over een kleine twee weken gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk. Senne: “Ik heb er nog nooit gereden. Ik moet er eerst nog eens een paar dagen trainen. En dan zullen we wel zien hoe het gaat. Maar natuurlijk hoop ik daar ook weer op het podium te komen!”

Zijn broertje Rinse Vos reed een sterk weekeinde. De jongste telg van de familie Vos reed zich met zijn Energy-kart in een startveld van meer dan 50 rijders erg knap naar een toptien-klassering. Rinse eindigde in de finale op een verdienstelijke negende positie.

Senne en Rinse Vos bedanken hun team Energy Corse Benelux, Jesse Smeets, de crew en monteurs, en hun vader, moeder en familie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS