Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Senna van Soelen gaat als een raket in de Ford Fiesta Sprint Cup: 4 podiums op Circuit Zolder, waarvan 2 zeges

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 juni 2022 10:15

ZOLDER – Twee maanden na het openingsweekend van de Ford Fiesta Sprint Cup op het circuit van Zandvoort mochten de rijders van het kampioenschap zich nu opmaken voor het tweede weekend van het seizoen tijdens de Superprix op het Belgische circuit van Zolder. Ook Senna van Soelen was weer van de partij, en liet net als in Zandvoort niet met zich sollen. Het 16-jarige talent uit Oostvoorne vertrok met in totaal vier bekers van het circuit. In het algemeen klassement werd hij twee keer tweede, en in het divisie 1 klassement won de coureur van Bas Koeten Racing allebei de races.

Senna van Soelen


Van Soelen begon al sterk aan het officiële raceweekend toen hij de eerste vrije training als derde uit de bus kwam. Tijdens de kwalificatie, die op zaterdag in de namiddag werd verreden liet Senna pas het achterste van zijn tong zien. Hij zette de Absolute Motors Ford Fiesta op de eerste startrij in het algemeen klassement, in het divisie 1 kampioenschap noteerde hij zelfs de pole position.

Voor de zondag stonden er twee races op het programma. De spanning was om te snijden in het drukke veld, maar daar leek Van Soelen zich niet druk om te maken: “Ik was bij de start van de eerste race, maar in de tweede of derde bocht reed ik mezelf eigenlijk een beetje klem. De auto voor mij zat me een beetje in de weg, en wilde ook niet samenwerken om naar voren te komen, dat zat dus niet helemaal mee. Ik moest dus wachten totdat hij een fout maakte, ik heb als een gek lopen pushen en haalde alles uit de kast.”

Senna van Soelen

Senna was inderdaad aan het pushen, waar andere coureurs de chicanes zeer voorzichtig aanvielen schoot Van Soelen als een raket door alle chicanes heen. “Ik had er zeker geen moeite mee om ze mee te pakken. De auto lag goed en hij liet het toe. De auto liep echt niet normaal goed, het was echt alles of niets.”

De eerste race verliep niet helemaal zonder slag of stoot, Van Soelen kreeg een andere auto in zijn achterkant. Dit leverde aardig wat schade op, gelukkig voor de 16-jarige coureur van Bas Koeten Racing was dit voor de start van de tweede race alweer gerepareerd.
“Het scheelde echt helemaal niets, twee tienden en ik had de race gewonnen. In de eerste race had ik nieuwe banden gestoken en de rest niet, dat was nu andersom. Ik reed dus op oude bandjes rond en de jongens om mij heen allemaal op nieuwe. Het was echt flink aanpoten om naar P1 te gaan en uiteindelijk is het P2 geworden. We kwamen net een heel klein beetje te kort.”

“Ik sluit het weekend nu af met in totaal vier podia, twee algemeen en twee overwinningen in het junioren-klassement dus ik mag zeker niet klagen, maar ik vind dat het nog beter moet. Ik ga vol voor het kampioenschap.”

Van Soelen kan met een gerust hart terugkijken op zijn eerste twee raceweekenden in de Ford Fiesta Sprint Cup, hij heeft al zeven bekers in ontvangst mogen nemen. De autosport combineert hij dit jaar met kartwedstrijden voor het team van WJS Racing. Als hij deze lijn voort zet zal het huis aardig vol komen te staan met alle bekers.

Senna van Soelen wordt in de racesport ondersteund door: Absolute Motors, Lambert en Company BV.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS