Formule 1

'Sebastian Vettel tekent 1-jarig contract bij McLaren met optie op meer seizoenen'

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 mei 2020 12:48

Een dag nadat Sebastian Vettel en Ferrari aankondigden uit elkaar te gaan, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Eind vorig jaar dacht iedereen dat het seizoen op dit moment volop bezig zou zijn en dat het silly season zou draaien om Max Verstappen, Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Maar het seizoen moet nog starten en de meest besproken coureurs zijn Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz. Volgens F1-journalist Ralf Bach van F1 Insider staat Vettel op het punt om een 1-jarig contract bij McLaren te ondertekenen."

Sebastian Vettel


Vettel hoopte bij Ferrari zijn vijfde wereldtitel binnen te slepen en zo in de voetsporen te treden van zijn landgenoot Michael Schumacher, maar slaagde daar niet in. De 32-jarige coureur uit Heppenheim sloeg een 1-jarig contract bij Ferrari af en dus zal het contract bij McLaren wel een optie op meer seizoenen bevatten.

"Vettel staat op het punt om een contract bij McLaren-Mercedes te ondertekenen", zegt Bach. "Als dat later deze week gaat gebeuren, zal McLaren de optie om te verlengen met Carlos Sainz laten varen. De Spanjaard is dan vrij om naar Ferrari te gaan. In het 1-jarige contract van Vettel bij McLaren zal zeker een optie voor meer seizoenen opgenomen worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS