Formule 1

Sebastian Vettel neemt afscheid van Formule 1 na succesvolle carrière: "Ik weet zeker dat ik het meer ga missen dan ..."

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 november 2022 16:12 • Print artikel

Het zit erop voor Sebastian Vettel. De Duitser heeft een lange en succesvolle F1-carrière gehad bij diverse teams. Hij was en is een enorme inspiratiebron voor jonge rijders, maar ook voor zijn collega's op de baan. Het was een weloverwogen keuze van Vettel om met 'pensioen' te gaan. Er is volgens hem meer dan alleen rondjes rijden in het leven en daar gaat hij nu van genieten.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

"Ik heb genoten van de race, maar het was jammer dat we Daniel [Ricciardo] aan het eind niet helemaal konden passeren. De aanloop naar de race was een beetje anders met zoveel eerbetoon en activiteiten op de grid, maar zodra de lichten uitgingen was het full-on race mode. Het was geen gemakkelijke race, want het was een close call tussen een één-stop en twee-stop strategie. Met mijn auto probeerden we de éénstop te laten werken, maar omdat de banden ouder werden was het een hele uitdaging om vol te houden. Het was leuk om de laatste paar ronden met Daniel te vechten en dat we allebei in de punten eindigden, maar we misten net een plaatsje in het wereldkampioenschap voor constructeurs. Al met al was het een groot en emotioneel weekend, dus iedereen bedankt voor alle steun. Het was heel bijzonder om zoveel vlaggen en lachende gezichten te zien. Ik weet zeker dat ik het meer ga missen dan ik nu begrijp. De afgelopen twee jaren waren geweldig voor mij persoonlijk, dus bedankt voor alle steun - alle berichten, de brieven en alle liefde in het algemeen. Ik zal dat missen, maar het is een absolute vreugde geweest tijdens mijn hele carrière, dus nogmaals bedankt allemaal."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS