Formule 1

Sebastian Vettel keert terug achter het stuur van een Formule 1-bolide

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 mei 2023 11:30

Eind 2022 zette Sebastian Vettel een punt achter zijn Formule 1-loopbaan, maar op het Goodwood Festival of Speed keert de viervoudig wereldkampioen terug in het harnas. Tijdens de beroemde heuvelklim bestuurt Vettel maar liefst twee bolides.

Sebastian Vettel

Vettel kondigde samen met FOS Goodwood aan dat de Duitser rijdt tijdens het evenement, dat in het weekend van 13 tot 16 juli plaatsvindt. Vettel reed voor het eerst in 2012 de heuvelklim en is elf jaar later ook weer van de partij. Deze keer tijd hij in twee bijzondere autoís uit zijn eigen collectie. Hij rijdt in de Williams FW14B, waar Nigel Mansell in 1992 wereldkampioen mee werd. In deze auto reed hij ook al tijdens het Britse Grand Prix-weekend in 2022.

Daarnaast voelt hij de McLaren MP4/8 uit 1993 aan de tand. Beide waren zullen, naar de wens van Vettel, rijden op hernieuwbare brandstof. Op sociale media laat Vettel het volgende weten: "Het is geweldig om na al deze jaren terug te komen naar Goodwood. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen van enkele van mijn meest memorabele auto's die dit weekend op duurzame brandstof zullen rijden. Ik ben een gepassioneerde racer en het is belangrijk voor mij dat we vandaag en in de toekomst blijven genieten van het rijden in iconische raceauto's, maar dat we dat op een verantwoorde manier doen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS