Formule 1

Sebastian Vettel: "Tijdens de tweede race in Oostenrijk zijn de verschillen kleiner"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 17:19 • Print artikel

De Formule 1 rijdt voor het eerst in de geschiedenis in korte tijd twee keer achter elkaar op hetzelfde circuit. De komende twee weken op de Red Bull Ring en begin augustus twee keer op het circuit van Silverstone. Volgens Sebastian Vettel zorgt dat ervoor dat de verschillen in het tweede weekend een stuk kleiner zullen zijn.

Sebastian Vettel


De viervoudig wereldkampioen reed deze week in de SF71-H uit 2018 op het circuit van Mugello en zegt klaar te zijn voor de start van het seizoen in Oostenrijk. "Ik heb geen ervaring met twee races binnen een week op hetzelfde circuit", zegt de Duitser in een interview op de site van Ferrari. "En ik loop toch al een tijdje mee."

"De teams zullen in het tweede weekend de perfectie na willen streven, het aantal fouten zal enorm afnemen en de eerste race zal nauwkeurig geanalyseerd worden. Zeven dagen later krijgen we al weer een nieuwe kans. We moeten afwachten hoe iedereen daar mee om zal gaan."

De eerste acht races van het seizoen worden zonder publiek afgewerkt en Vettel baalt daarvan. "Ik kan me niet voorstellen hoe dat zal zijn, ook dat hebben we nog nooit meegemaakt. Het is goed dat we weer gaan racen, maar als ik mag kiezen, kies ik toch voor een race met fans."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS