Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Sebastian Bourdais wil nog voor einde seizoen terug in de auto, zijn arts roemt zijn herstel snelheid

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 mei 2017 14:19

Sebastian Bourdais wil nog voor het einde van het jaar zijn terugkeer in de IndyCar maken. Dat vertelde de Fransman nadat hij was ontslagen uit het ziekenhuis, voor de kwetsuren die hij opliep tijdens zijn zware crash in de kwalificatie van de Indy 500. De coureur liep botbreuken op aan zijn heup en bekken, toen hij de controle over zijn Dallara verloor. Na de crash zei teambaas Dale Coyne niet te verwachten dat de coureur, afkomstig uit Le Mans, nog voor het einde van het seizoen terug ging keren. Daarentegen liet de arts van Bourdais, Dr. Kevin Scheid, weten dat zijn progressie 'ongelofelijk snel’ gaat.

2017 Indycar Sebastian Bourdais


“Ik ben echt heel blij om weer zo snel op de been te staan en voel me behoorlijk goed om mezelf al te zien lopen met krukken” vertelde de 38-jarige Fransman tegen het Engelse Autosport. “Ik ben de mensen van het IU Health Methodist en het Holmatro veiligheidsteam heel dankbaar en ook iedereen in de IndyCar, mijn team, Dale Coyne Racing, om dat zo snel mogelijk te bereiken na mijn crash. Het gaat zeker een lange weg voor me worden. Ik moet nog zes weken wachten voordat ik gewicht op mijn voet kan zetten en mijn voet op de grond kan neerzetten, maar dat moet rustig aan gaan. Ik kijk echt uit naar het moment dat ik weer in de auto kan stappen en hopelijk is dat voor het einde van het seizoen.” Dat betekent dat de coureur heel snel moet herstellen, want de laatste race van de IndyCar is op 17 september. Volgens zijn arts Scheid kan de revalidatie snel starten, ondanks dat de blessures nog niet volledig hersteld zijn.

“Sebastian herstelt enorm snel van zijn bekken- en heup fracturen, gezien de zwaarte van de crash”, vertelde de arts van de coureur. “Hij loopt met krukken, heeft een goede mentaliteit en voelt zich goed. We verwachten dat de breuken in ongeveer acht weken genezen en dan moet hij beginnen om gewicht op zijn rechterbeen te zetten. Tot dan, kan hij werken aan het herstel van zijn bovenlichaam, algemene kracht en aan een reeks van bewegingen in de heup.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS