Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Schuring en Arfman winnaars van mooie wedstrijden Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juli 2022 10:02

Circuit Zolder - De Porsche Sprint Challenge Benelux was op de Belgische nationale feestdag op Circuit Zolder te gast voor de derde meeting van het seizoen. Flynt Schuring van Huber Racing en Michel Arfman in de kleuren van Team GP Elite wonnen de wedstrijden in zeer afwisselende weersomstandigheden en het kampioenschap gaf blijk van een groeiende maturiteit. In eigen huis scoorden de Belgen op 21 juli diverse podiumplaatsen. De volgende afspraak is midden september in het Noord-Nederlandse Assen.

Porsche Sprint Challenge Benelux Zolder 1

Nationale feestdag
De Porsche Sprint Challenge Benelux was exact op de nationale feestdag te gast in Limburg, uiteraard op Circuit Zolder en dat voor de derde van vijf meetings van het lopende seizoen. “De spelregels van de Porsche Sprint Challenge Benelux zijn vrij eenvoudig”, legt seriesmanager Lars Plato uit: “Er wordt op een weekdag geracet, met alle activiteiten op één dag, goed voor 150 ‘track’ minuten. We laten diverse modellen van de Porsche 911 GT3 Cup toe en hetzelfde geldt voor de Porsche Cayman. Professionele rijders, zoals in de klasse ‘Pro’ van de Porsche Carrera Cup Benelux worden dan weer geweerd.”

Flynt Schuring pakt… bijna alles
De Nederlander in de kleuren van Huber Racing was alvast tweemaal het snelst in de beide kwalificatiesessies en hij won ook de eerste afspraak op een racedag waarin de weergoden plots na weken van droogte de hemelsluizen openzetten. In die eerste race zagen we Kurt Hensen (Speedlover) tweede worden, voor de sterkste man in de klasse ‘991’, Michel Arfman (GP Elite). Achter het drietal reed Sacha Norden voor Team GP Elite naar de zege in het klassement voor de Porsche Cayman GT4.

Compactheid
Thuisrijder, Kurt Hensen, (komma’s) was tevreden met zijn prestatie: “Dit is een mooie competitie, waarin de compactheid uiteraard een voordeel is, zeker voor mensen die professioneel het vaak moeilijk hebben om tijd vrij te maken. De strijd is sportief, open en ik heb me prima geamuseerd.” Van Belgische zijde was er ook een derde plaats in ‘992’ voor Gregory Stevens (NGT Racing) en een tweede stek voor Joël Uylenbroeck in het klassement voor de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 -.

Porsche Sprint Challenge Benelux Zolder 2

Een mooie dag, in moeilijke weersomstandigheden
In de tweede wedstrijd koos Michel Arfman voor slicks en het weer gaf hem gelijk. Hij reed in de slotfase naar de zege, voor Flynt Schuring en Sascha Norden, die uiteraard ook weer winnaar werd bij de Porsche Cayman GT4.

De Belgen pakten de rest van de podiumplaatsen in ‘991’ en ‘992’, met Jos Jansen en Joël Uylenbroeck in ‘991’ en Gregory Stevens en Kurt Hensen in hun ‘992’. Een mooie prestatie was er ook voor Arthur Peters, die in zijn NGT Racing Porsche Cayman GT4 een drive through kreeg voor een incident in de eerste race, en dan van vanachteren naar de vierde stek reed en ondertussen ook nog eens de snelste rondetijd liet noteren.

Gregory Stevens: “Het was een zeer mooie dag, in zeer moeilijke weersomstandigheden en ik heb enorm veel geleerd. Dit is ook een prima voorbereiding voor de 24 Hours of Zolder, waarin mijn broer en ik ook aan de start zullen staan in deze wagen. Mijn waardering voor de organisatie van deze competitie, die ons perfect op het lijf is geschreven.”

Op 12 september zet de Porsche Sprint Challenge Benelux het seizoen verder op het circuit van Assen.

Porsche Sprint Challenge Benelux Zolder 3

Porsche logo

Porsche Sprint Challenge Benelux balk-met-seriepartners

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS