Autosport NL • Renault Clio Cup

Samenwerking Renault Clio Cup Benelux en Central Europe; startvelden 25 auto's verwacht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2015 12:39

SCHIPHOL-RIJK � Een trend in de autosport is dat veel klassen te kampen hebben met (te) kleine startvelden. Dit wil de organisatie van de Renault Clio Cup Benelux vermijden en heeft daarom besloten ten minste 4 van de geplande 6 raceweekenden samen te rijden met de collega�s van de Renault Clio Cup Central Europe. Deze samenwerking zal naar verwachting startvelden opleveren van zo�n 25 auto�s met twee aparte kampioenschappen.

Renault Clio Cup Benelux

De serie heeft een internationale FIA licentie en op de voorlopige kalender staan races gepland op de circuits van Zandvoort, Spa, N�rburgring, Zolder en Assen bij topevenementen als Gamma Racing Day en ADAC GT masters.

Sinds 1975 is Renault actief in de BeNeLux met cupracen. Van de 5TL tot en met de huidige Clio 4. De Renault Clio Cup is een vaste waarde in de autosport in de BeNeLux die garant staat voor betaalbare en competitieve autosport.

De Renault Clio Cup Benelux zal ook in 2016 weer kunnen rekenen op de volledige steun van zowel Renault Belgi�/Luxemburg en Renault Nederland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS