Karting • Iame X30 Euro Series

Sacha van ’t Pad Bosch en Victory Lane pakken overwinning in IAME Benelux Series: "Ik besef het nog niet echt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2023 12:54

MARIEMBOURG – Met een zogeheten clean sweep in de IAME X30 Junioren-klasse is karter Sacha van ’t Pad Bosch, die ondersteund wordt door het Stirlings Racing Team, het IAME Benelux-kampioenschap op de best denkbare wijze begonnen. Het dertienjarige karttalent uit Nijkerk won de kwalificatie, de beide heats, én de finale.

Sacha van 't Pad Bosch


“Dit is een geweldige start van het seizoen. Ik ben dit weekend niet verslagen”, zei Sacha triomfantelijk. “Ik had de poleposition met twee tienden van een seconde voorsprong. De heats heb ik daarna allebei gewonnen en de finale ook. Ik besef het nog niet echt. Het voelt fijn weer.”

Hoewel de dominantie die Sacha op het circuit van Mariembourg tentoonspreidde opvallend was, was het feit dát hij sterk presteerde dat niet. De snelle Gelderlander staat al sinds jaar en dag te boek als groot talent, geboekstaafd door de vele races die hij de afgelopen jaren won in binnen- en buitenland.

Ook dit jaar trekt hij de lijn naar boven door, alsof het niets is. “Alles gaat goed, alles is georganiseerd”, zei de immer bescheiden Sacha tevreden over zijn voorbereiding. Maar als het op racen aankomt staat hij er altijd en van vorten! “Ik heb de Winter Cup gehad en de eerste ronde van de Euro Series in Zuera. Die gingen ook goed.”

“In Zuera had ik een beetje pech in de kwalificatie en ik ben in één heat uitgevallen. Ik reed er terug van achteren naar voren, dus dat was ging goed. Ik werd zesde. Het was een snelle baan met heel veel snelle stukken. En tijdens de Winter Cup in Lonato was ik tweede. Ik zit er overal vooraan bij.”

Nu de kop van het seizoen er af is met zo’n klinkend resultaat, kan Sacha natuurlijk niet wachten tot hij weer mag racen. Toch zal hij even geduld moeten hebben tot zijn eerstvolgende race. Hij heeft even een kort rustmoment. “Ik ga een race rijden in Engeland, Frankrijk of Italië.” Dat hij blijft rijden, is belangrijk, weet hij. “Ik moet sowieso in het raceritme blijven. Maar eerst heb ik even rust. Al ga ik sowieso trainen. Ik wil aan mezelf werken, nog beter worden met rijden en daarna de kart doen.”

Victory Internationaal succes voor talent Sacha van t Pad Bosch in Benelux series


Zijn monteur Thomas Rodot weet dat het wel goed komt met Sacha, waar hij ook rijdt. “Ik ben heel trots op hem, ben blij”, zei Thomas, die weer een topafstelling voor Sacha had gevonden, opgetogen. “Hij is gewoon de beste.”

Sacha van 't Pad Bosch zoekt nog support voor de komende jaren van zijn loopbaan. "Ik wil graag hogerop komen en we zijn op zoek naar sponsoren die mij willen helpen!" Mensen en bedrijven die Sacha willen ondersteunen kunnen altijd een persoonlijk bericht sturen via instagram: @sachavantpadbosch

Sacha bedankt zijn sponsor Stirlings Oil, Victory Lane omdat ze hem ondersteund hebben met alles, zijn familie, Cor Euser, zijn personal trainer Ronald Kraaijenbrink, Fitness 365, Samir Elazizi, FF Engines en zijn vaste monteur Thomas. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS