Formule 1

SILLY SEASON - De tweede Nederlander in de Formule 1? Nyck de Vries naar Alfa Romeo?

Uitgegeven door Peter Vader • 1 september 2021 06:01

De overstap van George Russell naar Mercedes voor het seizoen 2022 zal naar verwachting in de nabije toekomst worden bevestigd, wat zal leiden tot verdere ontwikkelingen op de F1-coureursmarkt voor 2022. Dat betekent goed nieuws voor Nederland, want de vervanger van Giovinazzi is naar verluidt onze eigen Nyck de Vries! De Fries zat ooit in het klasje van 'young F1-potentials' bij toenmalig McLaren-teambaas Ron Dennis en veroverde eerder deze maand de Formule E-wereldtitel in Duitsland. De komst van de door Mercedes gesteunde coureur, die het Formule 2-kampioenschap van 2019 won, zal ervoor zorgen dat de driepuntige ster na Russell’s promotie een nieuwe jonge coureur op de F1-grid heeft. Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is goed bevriend met zijn tegenhanger bij Mercedes, Toto Wolff, dus de entree van De Vries bij het Alfa-team is niet zo vreemd.

Nyck_de_Vries F1 Alfa Romeo

Bottas naar Alfa Romeo
Ook voormalig Red Bull-coureur Alexander Albon zal naar verwachting volgend jaar aan de start verschijnen als gevolg van de komst van Russell bij Mercedes. Russell zal Valtteri Bottas vervangen, die zich bij Alfa Romeo zal voegen. De auto's van Zwitserse makelij krijgen volgend jaar naar verwachting dus twee nieuwe inzittenden.

Räikkönen met pensioen
Kimi Räikkönen, de oudste rijder op de F1-grid, gaat met pensioen na 19 jaar in de top van de F1-sport te hebben gestreden. Een onverwachte ontwikkeling is dat wordt verwacht dat ook zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi de deur wordt gewezen. Van Ferrari Driver Academy-lid Giovinazzi wordt verwacht dat hij zijn banden met het team behoudt. Hij is getipt om hun derde coureur te worden en een rol te spelen in het onlangs aangekondigde Le Mans Hypercar-programma.

Albon naar Williams
De Vries werd eerder getipt om de lege stoel van Russell bij Williams in te nemen. Volgens een bericht van RaceFans zou dit stoeltje echter naar Alex Albon gaan, die de kans bij Red Bull miste om volgend jaar terug te keren naar de F1, toen het team het contract van Sergio Perez verlengde. Jost Capito, CEO van Williams, heeft banden met Red Bull uit zijn tijd dat hij het World Rally Championship-programma van Volkswagen leidde en Red Bull de hoofdsponsor was. Red Bull-teambaas Christian Horner zei afgelopen weekend dat Albon zijn ontwikkelingsrol bij hun team zou voortzetten, tenzij ze een racezetel op de F1-grid voor 2022 zouden vinden.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS