Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Russell Racing by NGT Racing behaalt met kleinst mogelijke marge de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2022 08:01

ZOLDER - Eén punt: dat is het verschil tussen de kampioen en de vicekampioen in de editie 2022 van de felbevochten Porsche Endurance Trophy Benelux. Belgium Racing pakte de volle buit tijdens de finale op Circuit Zolder, maar kwam net te kort om Russell Racing by NGT Racing van een eerste kroon te houden. Jeffrey van Hooydonk, Christoff Corten en Hans Thiers tikten als tweede aan en verzekerden zich zo van de titel in de langeafstand merkencup van Porsche. Na een intens seizoen, met vier verschillende winnaars in zes wedstrijden, was het dus op de meet dat de beslissing viel. In GTB ging de zege naar Tip Top Rent en zij zijn meteen ook zeker van de titel in de klasse voor de Porsche Cayman GT4 en dat met de jonge rijders Arthur Peters en Gunter Van Den Bergh.

Porsche Endurance Trophy Benelux 2022 finale Zolder 1

Uithoudingswedstrijden zijn ook bijzonder spannend en dat bewees de finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2022, uiteraard opnieuw in het kader van het Belcar Endurance Championship. Voor volle tribunes, met meer dan 10.000 toeschouwers present, zorgden de diverse Porsche-teams voor het nodige spektakel en het duurde na de finish heel even alvorens de nieuwe kampioenen echt zekerheid over hun titel hadden. Een fotofinish heet dat dan en dan juich je best niet te vroeg!

“Het was inderdaad spannend”, wisten Hans Thiers, Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk na de finish in Zolder. “We hebben dit jaar met regelmaat en twee zeges de basis van ons succes gelegd, maar de concurrentie was stevig met de beste Belgische Porsche-teams aan de start van de diverse races. Zeker tijdens de 24 Hours of Zolder was de startgrid er een die absoluut mocht gezien worden, met zelfs een ex-Le Mans-winnaars aan de start van de race. De betrouwbaarheid van onze Porsche 911 GT3 Cup – type 992 – was exemplarisch en wij hebben werkelijk geen enkel technisch euvel gekend in meer dan 35 uur autosportcompetitie. Voeg daar de sterke aanpak van ons team Russell Racing by NGT Racing aan toe en je krijgt de ingrediënten van een mooi seizoen in deze aantrekkelijke competitie.”

Porsche Endurance Trophy Benelux 2022 finale Zolder 2

De laatste zege was dus voor Michaël Cool en Dylan Derdaele, meteen ook hun tweede van het seizoen, na een eerdere zege in het Franse Magny Cours. De nieuwe kampioenen werden dus tweede, voor de MM Racing Porsche 911 GT3 Cup van Mick Meurrens, Steve Meurrens en Tom Meurrens. Tip Top Rent met Arthur Peters en Gunter Van Den Bergh en BE Motorsport met Stephan Beyens en Didier Beyens waren goed voor de prijzen in de klasse GTB. Tip Top Rent is ook zeker van de titel in de klasse.

“Het seizoen 2022 van de Porsche Endurance Trophy Benelux heeft opnieuw de bevestiging gebracht van de kwaliteit van de competitieproducten van Porsche, met mooie autosport, maar belangrijk voor ons, ook amper technische problemen in zoals de kampioenen het terecht aanhaalde, meer dan 35 intense autosport”, aldus Series Manager Rudi Penders na de finale op Limburgse bodem. “Uiteraard is dit een prima basis om nu al aan het komende seizoen te werken.”

Porsche Endurance Trophy Benelux 2022 finale Zolder 3

Porsche logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS