Autosport NL • Radical Cup

Rookie 2 Racer op zoek naar nieuw Nederlands talent; Win een seizoen racen

Uitgegeven door Casper Bekking • 7 juni 2010 13:37

Binnenkort gaat er een nieuw project van start voor talentvolle coureurs, die de kans krijgen zich te bewijzen in het Europese kampioenschap Radical's. De Rookie 2 Racer Challenge heeft als doel om talentvolle coureurs uit Nederland te ontdekken, en hen de kans te bieden ervaring op te doen in de Radical Cup. Onder professionele begeleiding krijgen de rijders de kans zich te bewijzen, en worden daarbij beoordeeld door een professionele jury.


"De voorronde wordt gehouden op een indoorkartbaan, en de deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury die thuis is in de autosport", legde organisator Sven Andries uit. "De racekwaliteiten, de omgang met de media (tv en tijdschriften), de fysieke conditie en ook het functioneren binnen een team zal allemaal beoordeeld worden door professionele juryleden. Er wordt dus gekeken naar het volledige pakket, en dus niet alleen naar de snelste ronde. We zoeken iemand die constant snelle ronden neer kan zetten maar die ook goed met de media en het team om kan gaan. Daarnaast moet de rijder ook een sponsorplan kunnen maken, want dat is gewoonweg een van de belangrijkste zaken in de hedendaagse autosport. Jezelf goed profileren is de boodschap."

De winnaar van de Rookie 2 Races Challenge mag het gehele seizoen deelnemen aan de European Radical Masters, die in het voorprogramma van de Le Mans Series rijden. Alle reis- en hotelkosten worden vergoed, wat neerkomt op een totale waarde van ruim 150.000 euro. De tweede plaats zal beloond worden met een deelname aan de Nevada Cup met de Radical Sportscars. Dit zijn drie races en een extra testsessie die in het zuiden van Spanje worden verreden. De derde plaats bestaat uit deelname aan drie races in de Nevada Cup. De vierde tot en met tiende plaats mogen deelnemen aan een race in de nationale Radical Cup of vergelijkbaar.

Het volledige programma wordt in twee dagen afgewerkt, waarna de winnaars bekendgemaakt worden. Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1
- Welkomstwoord en introductie
- Fotosessie en gewichtsopname
- Fysieke test op buitengebied circuit
- Media-interview voor de jury
- Lunch
- Karting, Twee kwalificatiesessies met de kart
- Simulatorrace
- Evaluatie
- Bekendmaking van de winnaars (minimaal zestig rijders)
- Afterparty met DJ's

Dag 2
- Briefing
- Drie sessies met Radical Cup Racer
- Sprintraces, slalom, driftsessies, remtests
- Ondersteuning van de vijftien beste Radical-coureurs uit Europa
- Kwalificatiesessie
- Lunch
- Bekendmaking van de winnaars (minimaal tien rijders)
- Uitleg van de Radical Sportscar
- Twee sessies met de Radical Sporscar (met professionele copiloot)
- Kwalificatie van vijftien minuten
- Evaluatie
- Bekendmaking van de prijswinnaars

Win een seizoen racen! Klik HIER voor meer informatie.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS