Formule 1

Robin Frijns zit helemaal kapot na winst in Le Mans: "Eerst alles te verliezen, daarna alles te winnen"

Uitgegeven door Bart • 22 augustus 2021 19:32

Zijn debuut in de 24 uur van Le Mans zal Robin Frijns zeker niet snel vergeten. Met het team van WRT pakte de Limburger de winst in de LMP2-klasse. Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi reden een ijzersterke race, maar kregen in de laatste twee uur technische malheur met de krik en daardoor problemen bij de pitstops. De leiding moest worden afgestaan aan de andere auto van het team, maar die kwam in de laatste ronde stil te staan, waardoor de winst alsnog naar Frijns en zijn team ging. Op de finish had Frijns slechts 0,7 seconden over op de auto van JOTA.

Robin Frijns


"Lange tijd hadden we alles te verliezen, maar tegen het einde hadden we alles te winnen", zo kijkt Frijns terug op de website van het team. "De start was best slecht, ik verloor enkele plaatsen in de eerste twee ronden in de regen. Ik had moeite met de auto, maar daarna viel alles onze kant op. In de nacht en in de ochtend verliep alles prima, maar toen kwam het probleem met de krik."

"We konden niet meer alle banden wisselen bij een pitstop, ik reed of met twee nieuwe voorbanden of met twee nieuwe achterbanden. Daardoor was de balans dramatisch. We werden vervolgens geraakt door een Porsche en dat maakte het alleen maar erger. Onze zusterauto ging geweldig, maar zij vielen stil in de laatste ronde. Daardoor kwamen we weer terug aan de leiding. Gemengde gevoelens in het team, maar dat hoort ook bij racing. Op dit moment ben ik vooral helemaal kapot."

In de slotronde kwam de auto van JOTA snel dichterbij aan Frijns. Op de finish was het extreem spannend en de Limburger zag de man met de vlag erg laat. Gelukkig kon een aanrijding voorkomen worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS