Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robin Frijns en WRT winnen de LMP2 in Bahrein, Racing Team Nederland beste Pro-Am + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 november 2021 09:50

Team WRT heeft de 6 uur van Bahrein gewonnen in de LMP2-klasse. Daarmee behaalden Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi de tweede overwinning op rij binnen. Nog belangrijker is dat het drietal de leiding heeft overgenomen in de tussenstand in de LMP2.

Team WRT

Diverse teams volgden een andere strategie met de banden. Wat het Belgische team hielp was dat Filipe Albuquerque in de United Autosports-auto Renger van der Zande in de rondte duwde. Het leverde de Portugees een stop-and-go straf op, waarna de auto wegzakte in het veld. Het was Frijns die de auto over de finish mocht brengen, maar hij had de Jota met Tom Blomqvist in zijn kielzog zitten. Op de finishlijn was het gat na zes uur racen slechts 1,872 seconden. Als derde kwam de tweede Jota met Antonio Felix da Costa over de finish, nadat hij ook Albuquerque voorbij gestoken was.

“De start van het weekend was lastig, maar iedere sessie verbeterden we de auto”, reageerde Robin Frijns na de race. “We waren echt een team dat gericht was op het verbeteren van de auto en we zagen vandaag dat hoe verder de race vorderde, hoe beter we werden. Ferdinand en Charles deden fantastisch werk en toen we aan de leiding lagen was het een kwestie van het gat en de banden managen.”

Ook Racing Team Nederland reed een goede race in Bahrein. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert waren ook lange tijd in de voorhoede van het LMP2-veld te vinden, maar moesten genoegen nemen de achtste plaats overall en een mooie vijfde positie in LMP2. Dat leverde overigens wel de winst op in de LMP2 Pro-Am en mooie punten voor het kampioenschap. Het Nederlandse team moet in de laatste race samen met DragonSpeed en RealTeam uit vechten wie er kampioen wordt.

Richard Mille Racing met Beitske Visser eindigden op een mooie zesde positie. Renger van der Zande die een ongelukkige race kende door het incident met Albuquerque, eindigde met Inter Europol Competition op de negende plek.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS