Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Rik Koen: talent op weg naar de top!

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2022 21:02

Eén van de Nederlandse rijders in het veld van de Porsche Carrera Cup Benelux is de 18-jarige Rik Koen uit Arnhem, die uitkomt voor het team PG Motorsport. Koen rijdt dit jaar voor het eerst in de Porsche Carrera Cup Benelux en staat na twee raceweekeinden op de achtste plaats in het kampioenschap. “Mijn vader heeft een autobedrijf, gespecialiseerd in Porsche, dus ik loop al tussen de Porsches sinds ik drie jaar oud was”, vertelt hij. “Ik heb jarenlang gekart, tot op WK-niveau, en haalde op mijn 13e al mijn racelicentie. Daarna ben ik opgepikt door Cor Euser, die me intensief heeft begeleid. Ik heb twee jaar in de Ford Fiesta Cup gereden, vorig jaar Spaans Formule 4, wat ook heel goed ging. Eigenlijk was het de bedoeling om daar nog een tweede jaar te rijden, maar toen viel een sponsor weg en had ik niks, totdat Paul Geeris van PG Motorsport me op Spa liet testen met de Porsche. Dat vond ik geweldig en nog geen twee weken later stond ik aan de start van het eerste raceweekeinde in de Porsche Carrera Cup Benelux!”

Rik_Koen

Talent Pool
Koen maakt ook deel uit van de Talent Pool van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Dat is echt heel goed opgezet, daar heb ik veel aan”, zegt hij enthousiast. “Ik kan bijvoorbeeld ook de data van de andere rijders zien en vergelijken met die van mij, we doen samen de track walk en ik krijg ook adviezen en ondersteuning van Dirk Werner, die als oud-fabrieksrijder bij Porsche natuurlijk veel ervaring heeft. Onlangs hadden we een fitness test bij de Bakala Academy die gelinkt is aan de Universiteit van Leuven, waar het om fysieke conditie ging, wat erg leuk was. Dat helpt me zeker verder!”

Porsche Mobil 1 Supercup als doel
Naar eigen zeggen krijgt Koen het ritme in de Porsche Carrera Cup Benelux steeds beter te pakken. “Ik heb geen budget om veel te testen, maar oefen wel in de simulator bij Kevin Abbring. Daarnaast is Wouter Boerekamps mijn vaste begeleider in het team, die weet ook veel van Porsches.” Gevraagd naar zijn doelstellingen is Koen eerlijk: “Eerst maar eens zien dat ik dit seizoen kan afmaken, want het budget is nog niet volledig rond. Dan wellicht volgend jaar nog een keer in de Porsche Carrera Cup Benelux, maar mijn doel is toch wel om binnen een jaar of drie in de Supercup te rijden.”

Podium of minimaal Top-5
Komend weekeinde wil Rik Koen op Zandvoort voor eigen publiek goed voor de dag komen. “Een podiumplaats zou fantastisch zijn, top vijf is zeker het doel”, zegt hij. Het programma voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux begint op vrijdag met vrije trainingen van 11:50 tot 12:30 uur en van 17:40 tot 18:20 uur. Op zaterdag vindt de kwalificatie van 11:00 tot 11:35 uur plaats, de eerste race start om 16:30 uur. De tweede race gaat op zondag om 15:35 uur van start. De races zijn te volgen via de livestream op de website van de klasse, carreracupbenelux.com.

Rik_Koen_Porsche_on_track

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS