Autosport NL • Radical Cup

Rhesus racing en Radical Sportscars Benelux bundelen hun krachten

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 8 december 2009 16:48 • Print artikel

Rhesus racing, het autosportbedrijf van Andre Kool en Radical Sportscars Benelux het import bedrijf voor Radical raceauto’s van Jarno Born beide uit Apeldoorn gaan hun krachten bundelen. Radical Sportscars Benelux wordt een 100% dochter van Rhesus racing en Jarno Born gaat zich technisch inhoudelijk met beide bedrijven bemoeien. Voor Rhesus racing betekent dit ook dat zij niet actief zal deelnemen aan de Radical Cup in Nederland, dit om mogelijke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Radical Sporstcars Benelux krijgt wel dankzij de aansluiting bij Rhesus de mogelijkheid om voor de Radical cup de mogelijkheid van een uitgebreide hospitality te bieden voor de Radical teams en rijders. Daarnaast zal Radical Sportscars Benelux niet alleen de onderdelen voorziening verzorgen maar ook de teams en rijders met raad en daad ter zijde staan.

De technische keuring van de auto’s in de Nederlandse Cup zal in handen zijn van Radical Motorsport Ltd., de Engelse fabrikant, die tijdens de weekenden waarop de cup rijdt haar engineers beschikbaar stelt. Rhesus racing overweegt wel de inzet van één of meerdere Radical cup auto’s in de Europese cup.

Radical Sportscars Nederland verzorgt sinds 2009 de exclusieve Benelux import van Radical race auto’s uit Engeland en organiseert daarnaast samen met het Circuitpark Zandvoort vanaf 2010 de Radical Cup binnen het Dutch Power Pack. Rhesus Racing bestaat sinds 2003 en ondersteunt diverse klassen in de autosport.

Afgelopen seizoen nam Rhesus racing deel met 2 Aston Martin GT4 en 2 Renault Clio raceauto’s aan het Nederlands kampioenschap. Naast de raceactiviteiten biedt de organisatie racearrangementen en rijvaardigheidstrainingen voor medewerkers, klanten en
partners van bedrijven.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS