Autosport NL • BRL V6

Renger van der Zande snel op de Oval

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 mei 2012 09:33

De Raceway Venray blijft trekken voor de Nederlander Renger van der Zande. Een prachtig motorsportcomplex van multi-ondernemer Harry Maessen, in de kop van Limburg. En naar Amerikaans Speedway-model wordt er harde strijd geleverd op de kombaan. Renger was weer van de partij in de Benelux Racing League (BRL). Het was weer een heerlijke uitlaatklep voor Van der Zande. Te elfder ure miste hij dit weekend de deelname aan de Porsche Supercup bij de F1-wedstrijd in Monaco. Budgetproblemen bij het team veroorzaakten dat hij zich moest terugtrekken.


Leuk is het dan dat er een BRL-bolide in Venray klaar staat, die last minute geprepareerd wordt en voor een hoop raceplezier zorgt. Een goede kwalificatie, twee topklasseringen in de manches en een podium in de finale. Maar vooral ook was er een hoop raceplezier voor de vele racefans, op deze Tweede Pinksterdag.

Renger: “Tja…, ik was niet vrolijk over de terugtrekking in Monaco. Maar daarom is het zo top dat ik hier dan meteen aan de bak kan en met een hoop enthousiastelingen mezelf kan vermaken op deze mooie oval. En het gaat echt hard, volgens het principe van “close racing”. Deurklinken in elkaar en gassen maar. Dat ik op het podium eindigde met onder andere Danny van Dongen, van het top geprepareerde Collé Team, maakte de zonnige dag tot een feestje.”


“Eind van de week mag ik aan de bak bij de trainingen in Le Mans, met de Lotus LMP2, waar ik me weer moet toeleggen op een andere discipline van rijden. De wagen staat reserve op de deelnemerslijst, waarbij het team er van uit gaat dat er waarschijnlijk het weekend daarop bij de 24 uur, gestart zal gaan worden. Het is een improvisatieseizoen voor me, 2012. Maar er wordt geracet…”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS