Formule 1

Renault overweegt bezwaar tegen uitspraak van Racing Point: "We kijken of we in beroep gaan tegen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2020 05:02 • Print artikel

SILVERSTONE - Renault heeft het protest tegen de brake ducts van Racing Point gewonnen. De FIA heeft ze als kopie van die van de Mercedes van 2019 aangemerkt. Ondanks dat het F1-team uit Enstone dan gewonnen heeft, zijn ze er nog niet zeker van of ze in beroep moeten gaan.

Cyril Abiteboul Renault F1


“Ik kan bevestigen dat we overwegen om in beroep te gaan”, reageert teammanager Cyril Abiteboul tegenover The Race. “Normaal gesproken hebben we een uur om dat te doen, maar in dit bijzondere geval, gezien de complexiteit, hebben we 24 uur om dat te doen en dan 96 uur om het te bevestigen."

"We moeten ook voorzichtig het belang van de sport afwegen en de consistentie van de sanctie. We kijken of we in beroep gaan tegen de sanctie, niet de beslissing.” Renault ging tegen de brake ducts in beroep, omdat deze juist lastig vanaf foto’s te kopiëren zijn, waarvan Racing Point zegt dat zij de basis waren voor het ontwerp. Het Franse team vond dat het een significant prestatiegevoelig gebied is. Daar kreeg het team van de stewards gelijk in.

“We zijn tevreden met het feit dat de FIA en de stewards bevestigd hebben dat sommige van deze onderdelen in overtreding waren met de sportieve regels”, legt de manager uit. “Het is een sportief regelement, maar het is een echt technische zaak en dat eindigt met een plek in het sportief regelement. Maar het is een technische zaak."

"We overwegen de kwestie, met in het achterhoofd dat het voordeel dat waarschijnlijk verkregen is, het hele seizoen gaat duren. Het is een erg materieel voordeel, om de dingen in perspectief te plaatsen: elk team besteedt twintig procent van haar ATR-tijd [Aerodynamische Test Restrictie] in het ontwikkelen van deze onderdelen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS