Formule 1

Renault komt er mee weg; gebruik twee soorten banden tegelijkertijd op auto Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2020 10:10 • Print artikel

PORTIMAO - Het Renault F1-team heeft van de FIA een waarschuwing gekregen nadat het Franse team tijdens de Pirelli-ontwikkelingstest in Portimão zijn banden door elkaar had gehaald tijdens de tweede vrije training.

Daniel Ricciardo Renault F1


De teams werden gedwongen om de Pirelli-prototypebanden voor 2021 in de eerste 30 minuten van de middagtraining op vrijdag te testen, waarbij een coureur in elk team een enkele set van het experimentele rubber voor de long runs testte, terwijl de andere twee sets - een baseline en een prototypeset - achter elkaar testte.

In het Renault-kamp ontstond verwarring tijdens de test, toen het team onbedoeld de twee sets verwisselde die aan Daniel Ricciardo waren toegewezen. De Australiër reed op drie banden van de ene set, en één band van de andere.

De blunder werd gemeld aan de FIA-stewards die vervolgens de kwestie onderzochten. Renault kreeg een waarschuwing. "Helaas waren hun data niet erg nuttig omdat ze een fout hebben gemaakt", aldus Pirelli F1-baas Mario Isola. "Wetende wat de specificatie van Renault was, moeten we deze twee sets uitsluiten van onze analyse."

"Dit gebeurde omdat de prototypes zwart zijn zonder labels op de zijkant. Met de racebanden heb je natuurlijk verschillende kleuren en herken je het meteen als je drie banden hebt die wit zijn en één band die geel is. Bij de prototypes hebben ze alleen het nummer van de set op de zijkant, niet de kleur. Het was echt een vergissing."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS