Formule 1

Renault dient protest in tegen 'Pink Mercedes' Racing Point: FIA claimt onderdelen voor onderzoek

Uitgegeven door Bart • 13 juli 2020 08:51 • Print artikel

Na afloop van de Grand Prix van Steiermark heeft Renault een officieel protest ingediend tegen de bolide van Racing Point. De FIA heeft hierop besloten een onderzoek in te stellen en heeft Racing Point en Mercedes gevraagd onderdelen beschikbaar te stellen. Het Franse team had na de wintertest in Barcelona al aangekondigd in beroep te gaan tegen de 'Pink Mercedes' en voegde zondagavond de daad bij het woord.In Barcelona vielen Sergio Perez en Lance Stroll al op door hun snelheid en tijdens de eerste twee races in Oostenrijk werd dat alleen maar bevestigd. Dat is tegen het zere been van Renault, omdat de RP20 een kopie lijkt van de Mercedes W10 van vorig jaar. De Fransen willen opheldering in hoeverre de Racing Point-auto legaal is of niet.

Volgens Renault zijn diverse onderdelen een regelrechte kopie van de oude auto van Mercedes. Het protest richt zich met name op de brake ducts, de luchtinlaten voor de remmen. In de reglementen staat dat de teams deze vanaf dit jaar zelf ontworpen moeten hebben.

De FIA heeft onderdelen van de bolides van Perez en Stroll in beslag genomen. Ook Mercedes dient onderdelen van de auto van 2019 aan te leveren voor het onderzoek. Wanneer een uitslag bekend is en wat de gevolgen voor Racing Point kunnen zijn, is nog niet bekend.

Racing Point

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS